Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Bjelovarom zavladale maškare

Gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec, u petak je, 17. veljače 2017., u Bjelovarskom kazalištu predao ključ grada meštru Karlu Oremoviću, inače voditelju Dječjega foruma „Bijeli vitezovi“. Priredbu „Ples pod maskama“ organiziralo je Društvo Naša djeca Bjelovar, a na plesu su zaplesala djeca iz Dječjeg vrtića „Ciciban“ zajedno sa predstavnicima Grada – gradonačelnikom Korušecom i zamjenicama Lidijom Novosel i Jasnom Višnjević.

Za tu priliku, gradonačelnik je došao prerušen u liječnika – dr. Tonija, kako mu je pisalo na kuti, kako bi predao vladavinu gradom maškarama, ali i upozorio na aktualne probleme u zdravstvu.

–       Siguran sam da će za vrijeme kada imaju ključeve grada, maškare raditi dobro, pametno i s porukama što mi trebamo raditi kada vrate ključeve grada. Za vrijeme njihove vladavine, ja ću osluškivati u svom uredu što meštar Karlo i male maškare rade kako bi u nastavku svog mandata bio bolji i kvalitetniji. Kako je u našem gradu i županiji najaktualnija tema bjelovarska bolnica, ja sam odlučio s ovom maskom, kao zdravstveni djelatnik, kao doktor, ukazati da svi zajedno moramo zbiti redove i iskoristiti šansu koja nam se pruža kako bi u Bjelovaru bila izgrađena dnevna bolnica, kako bi imali novu zgradu, novu opremu i kako bi se vratili kadrovi. Ne kritiziram nikoga, ali je činjenica da stanje u Općoj bolnici nije dobro, da su potrebne investicije i da treba vratiti povjerenje pacijenata. Stoga pozivam sve da ne politiziraju, nego da idemo zajedno u rješavanje gorućega problema, a to je izgradnja nove bolnice, rekao je gradonačelnik te je najavio Mali fašnik koji će se održati 27. veljače 2017.

Mali Fašnik Grad Bjelovar organizira s Društvom Naša djeca Bjelovar, Dječjim gradskim vijećem i Dječjim forumom „Bijeli vitezovi“. I ove godine, male maškare iz bjelovarskih vrtića i osnovnih škola, ali i sva druga zainteresirana djeca, okupit će se u dvorištu Gradske uprave 27. veljače. Potom će gradom proći maskirana povorka, a vrhunac priredbe je spaljivanje fašnika – princa karnevala kojega će osuditi za sve loše u protekloj godini.

Do tada, kako je istaknuo meštar Karlo, za svoje vladavine maškare će zabraniti sukobe, nasilje i dozvoliti samo smijeh i veselje.

Tekst i fotografije: Kristina Turković

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content