Bjelovarski robotički centar

Udruzi informatičara Bjelovarsko-bilogorske županije na natječaju Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a, prošao je projekt Bjelovarski robotički centar. Ukupna vrijednost projekta je 2.175.373,25 kn, a financira se u 85% iznosu EU sredstvima i 15% sredstvima državnog proračuna.

Glavni cilj projekta je jačanje kapaciteta članova Udruge informatičara za popularizaciju STEM-a gdje su planirana brojna predavanja i radionice za članove udruge, a zatim i organizaciju ljetnih i zimskih škola robotike za učenike s područja Grada Bjelovara. Kroz projekt se planira održati radionice u svim osnovnim školama BBŽ za učenike i učitelje te održati i dva Robo dana. Udruga planira i studijska putovanja u centre izvrsnosti, fakultete te posjete udrugama koje aktivno rade u STEM području. Posebno treba spomenuti i opremanje stalnog postava, STEM učionice u IV. osnovnoj školi vrijedan gotovo 1 milijun kuna.

O ovom hvalevrijednom projektu, na konferenciji za novinare govorili su Dario Hrebak, gradonačelnik Grada Bjelovara, Branko Raičković, predsjednik Udruge informatičara Bjelovarko-bilogorske županije sa suradnicom Marinom Balen te zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije Marija Jungić. Na konferenciji su sudjelovali i partneri u projektu, ravnatelj IV. osnovne škole Nikola Margetić i prodekan Veleučilišta u Bjelovaru Zoran Vrhovski.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content