Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Bjelovarskim slavujima za projekt odobreno 1,3 milijuna kuna

Udruga Bjelovarski slavuji – Fakini održala je uvodnu konferenciju za projekt „Povećanje kvalitete života umirovljenika aktivnim starenjem u Bjelovaru“, u partnerstvu s Gradom Bjelovarom i Udrugom žena Gudovac. Riječ je o projektu vrijednom 1,5 milijuna kuna, kojemu je cilj povećati kvalitetu života i socijalnu uključenost umirovljenika. 

Iz Europskog socijalnog fonda tako je osigurano 1,3 milijuna kuna, a iz državnog proračuna 220 tisuća kuna. Projekt, unutar kojega je planirano 300 aktivnosti, traje 30 mjeseci, i okuplja više od 250 umirovljenika.  

Aktivnosti u projektu su različite, od obrazovanja za uzgajivača i prerađivača ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja, predavanja o psihofizičkom zdravlju umirovljenika, treninzima fizičke aktivnosti do kulturnih događanja poput susreta dramske skupine, zbornog pjevanja i likovnih radionica za umirovljenike. Projekt predviđa 2 konferencije o podizanju svijesti o važnosti aktivnog starenja.  Više o projektu možete doznati na službenoj stranici projekta http://www.bjelovarskislavuji-fakini.hr/eu-projekt/

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content