Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Program DOKUarta do rujna prikazat će 21 film

Bjelovarska Udruga DOKUart u srpnju organizira prvi dio Međunarodnog festivala dokumentarnog filma pod nazivom DOKUart u parku.

Publika je taj program odlično prihvatila prošle godine, unatoč strogim uvjetima za okupljanja uzrokovanih pandemijom koronavirusa, istaknula je predsjednica Udruge DOKUart Marijana Kranjec. Dodala je da će ove godine, u pet festivalskih dana, biti prikazano osam dokumentaraca iz pet zemalja.

Prema izboru već poznate selektorice Rade Šešić, 16. srpnja, u 21 sat u Boho parku, program otvara hrvatska premijera austrijskog filma Drvo, slijedi slovensko-talijanski Kći Camorre i grčki Kad rajčice susretnu Wagnera. Sve se nastavlja 23. i 24. srpnja, večerima pod nazivom Festival u gostima. Sa svojim izborom filmova predstavit će se i vinkovački DORF, Festival dokumentarnog rock filma te Festival mediteranskog filma Split. Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak tom je prilikom pohvalio organizaciju našeg poznatog međunarodnog festivala te je istaknuo kako Bjelovarčani imaju priliku svake godine uživati u bogatijem programu. Tako će, osim festivala u parku na otvorenom, DOKUartovci u rujnu organizirati i dio festivalskog programa u kinu, ukoliko to bude dozvoljavala epidemiološka situacija.

Također, Udruga DOKUart već četvrtu godinu u Boho parku ima i program Ljetnoga kina. Kada se sve zbroji, riječ je o čak 21 dokumentarnom i igranom europskom filmu koji ćemo moći gledati sljedećih tri mjeseca.

Program DOKUarta

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content