Otvorenje Bjelovarskog kulturnog ljeta

Otvorenje Bjelovarskog kulturnog ljeta

U petak, 01. srpnja 2011. godine u atriju Gradskog muzeja Bjelovar zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara, Đurđica Ištef Benšić otvorila je Bjelovarsko kulturno ljeto. Pri tome, između ostaloga, je izjavila: “Iako je ovogodišnje Bjelovarsko kulturno ljeto otvoreno mjesec dan kasnije nego što je to bilo prošle godine, i prošli mjesec lipanj je imao nekoliko vrijednih i zanimljivih događanja: Dani češke kulture – u organizaciji Češke obeci; 16. Terezijana i Bjelovarska nedjelja uz caricu – u organizaciji Turističke zajednice Grada Bjelovara; Komediju fest nam je pripremilo Bjelovarsko kazalište; Festival tradicijskih glazbala Hrvatske, Tradicijski kulturni centar; nastup HORKUD-a Golub. U našoj ustanovi kulture, Gradskom muzeju Bjelovar bile su otvorene čak 3 izložbe, od kojih se dvije mogu pogledati još nekoliko narednih dana: Veliki župani bjelovarski i Šuma okom šumara.”

Svrha programa javnih potreba u kulturi je omogućiti programsku aktivnost ustanova u kulturi, podupiranje kulturnog amaterizma i kulturnog stvaralaštva, te preko promotivnih, izložbenih i drugih manifestacija obogatiti kulturno-zabavni život građana. Za program javnih potreba u kulturi za ovu godinu ukupno je planirano oko 10 milijuna kuna, a kako ja novac poreznih obveznika planiran po pojedinim stavkama, tko želi može vidjeti na web stranicama Grada Bjelovara, jer je proračun javni dokument. Tijekom ova dva mjeseca, u okviru BKLJ-a izmjenjivat će se aktivnosti naših desetak udruga u kulturi, kao i ustanova u kulturi.“

U atriju Gradskog muzeja, od 19 sati, pjesmom i plesom predstavili su se: Tradicijski kulturni centar Bjelovar, KUD Bjelovar i Češka obec.

Od 20 h, u kavani i slastičarni Zagorje otvorena je izložba Likovnog udruženja Bjelovar, koje ove godine obilježava 20 godina svojega rada.

U subotu, 02. 07., od 19 h povorkom po gradu i kasnije u središnjem gradskom parku predstavili su se gosti iz Pridrage, članovi KUD-a Luzarica, i naši domaći članovi KUD-a Bjelovar.

Đurđica Ištef Benšić
FOTO: Brankica Janči

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content