Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Najavljena događanja za srpanj 2016. na Bjelovarskom kulturnom ljetu

Na konferenciji za novinare najavljena događanja Bjelovarskog kulturnog ljeta za srpanj 2016. godine, 27. lipnja 2016., mala vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec održao je u ponedjeljak, 27. lipnja 2016. godine konferenciju za novinare i najavio događanja Bjelovarskog kulturnog ljeta za srpanj 2016. godine.

Na konferenciji su sudjelovali i predsjednica Gradskog vijeća Vanja Posavac, zamjenice gradonačelnika Lidija Novosel i Jasna Višnjević, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Milan Mateković, ravnatelj bjelovarskog Pučkog otvorenog učilišta Slobodan Kaličanin te predsjednica Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara Brankica Janči.

Gradonačelnik Antun Korušec tom prigodom je rekao: Bjelovarsko kulturno ljeto se i ove godine proteže kroz tri ljetna mjeseca tijekom kojih smo pripremili raznovrsne programe za sve generacije Bjelovarčana, od djece koja su tek prohodala do umirovljeničke populacije. Naša je vizija da onim Bjelovarčankama i Bjelovarčanima koji će ostati u gradu tijekom ljetnih mjeseci omogućimo zanimljivo i sadržajno ljeto. Stoga pozivamo sve da dođu i uživaju programima.

Program Bjelovarskog kulturnog ljeta je počeo sredinom lipnja, a završit će krajem kolovoza. Grad Bjelovar je za to osigurao 75 tisuća kuna.

Udruge i ustanove koje sudjeluju u Bjelovarskom kulturnom ljetu su: Zajednica udruga u kulturi, Pučko otvoreno učilište Bjelovar, ®evolucija, Bjelovarski plivački klub, Narodna knjižnica „Petar Preradović“, Gradski muzej Bjelovar, Kulturni i multimedijski centar Bjelovar, Fotoklub Bjelovar, Zrakoplovni klub Bjelovar, Matica umirovljenika Bjelovar. U lipnju je tako trinaest događanja, 49 u srpnju i 30 u kolovozu. Tomu se treba dodati i redovan rad ustanova (knjižnice, muzeja, KMC-a, bazena) koje, također, svaki dan nude razna događanja ljeti. Većina je zbivanja planirana na novouređenom i prekrasnom gradskom paviljonu u središnjem gradskom parku.

O tome je više govorila predsjednica Zajednice udruga u kulturi Brankica Janči koja se i zahvalila Gradu Bjelovaru na pokroviteljstvu i svima koji sudjeluju u organizaciji. Podsjetila je prisutne da se Bjelovarsko kulturno ljeto organizira od 2010. godine. Program se od tada proširio i u rad su se uključile mnoge udruge. Iako je program već počeo, službeno svečano otvorenje je u petak, 1. srpnja u 20 sati na paviljonu. U slučaju lošeg vremena program će biti u Gradskom muzeju.

Program Bjelovarskog kulturnog ljeta za srpanj 2016 možete pogledati ovdje: Program Bjelovarskog kulturnog ljeta – srpanj 2016.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

 

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content