Najava i program BOKfest 2013.

Goran Navojec, umjetnički direktor BOK-a - Počela prodaja karata za BOKfest 2013., 25. travnja 2013., mala vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Ovdje možete pogledati program BOKfesta 2013.: Program - BOKfest 2013. / 1.8 MiB /

U četvrtak, 25. travnja 2013. godine u maloj vijećnici Grada Bjelovara predstavljen je program ovogodišnjeg, jedanaestog po redu BOKfesta. Na konferenciji za novinare sudjelovali su gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec, Stjepan Grula, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i predsjednik Odbora za organizaciju BOK-a te Goran Navojec, umjetnički direktor BOK-a. Ovogodišnji BOKfest poklapa se s akcijom motociklista pod nazivom Karavana za život – bikeri na cesti koja se provodi diljem Hrvatske. Stoga su na konferenciji za novinare sudjelovali i predstavnik Moto kluba White City Riders Davor Crnković i voditelj smjera Karavane Predrag Popović.

Gradonačelnik Antun Korušec na konferenciji je ustvrdio da je BOKfest postao prepoznatljiv brand Grada Bjelovara. BOKfest će ove godine stajati između 420 – 450 tisuća kuna. To će biti ukupna cijena “velikog” i Malog BOK-a. Od tog iznosa 280 tisuća osigurao je Grad Bjelovar, 50 tisuća Ministarstvo kulture, a ostalo su sredstva donatora i prihod od ulaznica.

Stjepan Grula, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Bjelovara i predsjednik Odbora za organizaciju BOK-a, Antun Korušec, gradonačelnik Grada Bjelovara i Goran Navojec, umjetnički direktor BOK-a - Najavljen BOKfest 2013., 25. travnja 2013., mala vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr
Stjepan Grula, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Bjelovara i predsjednik Odbora za organizaciju BOK-a, Antun Korušec, gradonačelnik Grada Bjelovara i Goran Navojec, umjetnički direktor BOK-a – Najavljen BOKfest 2013.

BOKfest počinje u petak, 3. svibnja i završava 12. svibnja 2013. godine. Na repertoaru ovogodišnjega BOKfesta su predstave Umjetničke organizacije Scena Život može biti lijep, za škole izvodi Ivo Gregurević. Zagrebačko gradsko kazalište Komedija izvodi predstavu Čisto ludilo, Glumačka družina Histrion Moj slučaj, Gavella Fine mrtve djevojke, Satiričko kazalište Kerempuh Ne igraj na Engleze, Kazalište Knap Glumice i to, Teatar Rugatino Terapija, Ecija Ojdanić Bobočka ili drugih sto stranica Filipa Latinovicza, Liberdance Djeca u igri, HNK u Varaždinu i Kazalište Planet Art Pričaj mi o Gorkome i Bjelovarsko kazalište Zbogom pameti. Zadnja predstava, ujedno i svečana premijera je Medeja Bjelovarskog kazališta. Bit će tu i tradicionalna Izložba glumaca u izlogu, u salonu namještaja i BOK moto alka te rukometni BOK turnir.

Goran Navojec, umjetnički direktor BOK-a, Davor Crnković, predstavnik Moto kluba White City Riders i Predrag Popović, voditelj smjera Karavane za život - Najavljen BOKfest 2013., 25. travnja 2013., mala vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr
Goran Navojec, umjetnički direktor BOK-a, Davor Crnković, predstavnik Moto kluba White City Riders i Predrag Popović, voditelj smjera Karavane za život – Najavljen BOKfest 2013.

Ove godine, po riječima Gorana Navojca, nije bilo moguće dobiti niti jednu stranu kazališnu kuću, ali zato će, uz Moto alku, atrakcija biti Karavana za život – bikeri na cesti. Prošle godine u Karavani je sudjelovalo 2.652 motora u Hrvatskoj. Ove godine sudjeluju i motociklisti iz drugih zemalja pa se očekuje i do tisuću motora više nego prošle godine. U subotu će, 4. svibnja 2013. godine, Karavana od dvjestotinjak motociklista stići u Bjelovar po prvi puta, i to iz pravca Virovitice i Đurđevca. Oni će nakon kraćeg zadržavanja u Bjelovaru nastaviti put za Karlovac gdje će se susresti svi motociklisti iz svih sedam smjerova.

Atrakcija će biti i ogledna predstava glumačke radionice Dvadeset četiri sata do glume. Pet pisaca napisat će kratke priče u Bjelovaru od kojih će pet filmskih redatelja napraviti predstave, a glumci naučiti tekst. Publika će unutar 24 sata prvi puta vidjeti što su kreirali umjetnici koji će unutar tih 24 sata stvoriti pet predstava.

 

Goran Navojec, umjetnički direktor BOK-a - Počela prodaja karata za BOKfest 2013., 25. travnja 2013., mala vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr
Goran Navojec, umjetnički direktor BOK-a – Počela prodaja karata za BOKfest 2013.

Nakon konferencije za novinare započela je prodaja ulaznica za predstave BOKfesta u kiosku BOK-a, kod fontane na bjelovarskom Korzu.

Popularne cijene ulaznica na BOKfestu iste su kao i prošle godine i kreću se od 20 do 40 kuna za predstave u Domu kulture i 30 kuna za predstave u Bjelovarskom kazalištu. Zadnje dvije predstave koje izvodi Bjelovarsko kazalište su besplatne.

Ovdje možete pogledati program BOKfesta 2013.: Program - BOKfest 2013. / 1.8 MiB /

Ljiljana Balažin i Inka Ševerdija
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content