Posjet Igraonici za romsku djecu

Posjet Igraonici za romsku djecu, 24. travnja 2013. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Grad Bjelovar je prošlo ljeto, svoj prostor u Demetrovoj ulici u Bjelovaru, dao u zakup dvjema romskim udrugama. U jednom dijelu prostora Udruga Roma Grada Bjelovara organizira van nastavnu Igraonicu za romsku djecu predškolskog i školskog uzrasta.

Hrvatski zavod za zapošljavanje odobrio je zapošljavanje četiri Roma na javnim radovima. Oni su nedavno počeli raditi na pomoćnim poslovima provođenja programa socijalizacije romske djece.

Tim povodom gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa suradnicima je u srijedu, 24. travnja 2013. godine posjetio Igraonicu i uručio Ugovore o radu Stevi Gjurdjevicu, Suzani Gjurdjevic, Mileni Đurđević i Jelici Đurić. Ugovori su potpisani na rok od šest mjeseci.

Gradonačelnik Antun Korušec je tada rekao da je od 2009. godine na javnim radovima zaposleno 529 osoba, od kojih 18 Roma. Podsjetio je prisutne da Grad Bjelovar, uz ostale privatne vrtiće, sufinancira i rad romskog Dječjeg vrtića Pinokio od 2004. godine za kojeg na godišnjoj razini izdvaja oko 650 tisuća kuna. Vrtić pohađa 60 djece i on nije namijenjen samo za romsku djecu.

Uručujući ugovore, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što stižu pozitivne povratne informacije o rezultatima rada Igraonice dobivene od ravnatelja osnovnih škola. Igraonicu sada polazi 45 djece predškolskog i školskog uzrasta u tri grupe. Tu djeca, uz igru, uče hrvatski jezik, pišu zadaće.  Tu se provodi program socijalizacije romske djece.

Ljiljana Balažin i Inka Ševerdija
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content