Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Cvjetni korzo prvi put na Terezijani

Cvjetni korzo prvi put na Terezijani
U sklopu Terezijane prvi put održat će se Cvjetni korzo – vesela dječja povorka koja, tradicionalno, slavi proljeće, dolazak ljeta, lijepe i sunčane dane, najavili su to gradonačelnik Dario Hrebak i njegov zamjenik Igor Brajdić te dječji gradonačelnik Ivan Rukavina, predsjednica Društva Naša djeca Bjelovar Sanja Vranješević i voditeljica Dječjeg Gradskog vijeća Branka Mikačević. Povorka će gradom proći u petak, 18. lipnja 2021., od 10 sati, a organizator je i ovaj put Društvo Naša djeca Bjelovar.

Imat ćemo sedam skupina djece, odnosno 233 sudionika. Skupine su manje ove godine, no naš je park velik i svi ćemo biti dovoljno razmaknuti i pridržavati se epidemioloških mjera. Skupina će biti objedinjena, no s razmakom od 10-ak minuta jedna od druge. Kretat će se od paviljona prema ulici Ivana Mažuranića, skrenut ćemo u ulicu Ivana Viteza Trnskog i prema Korzu gdje će nastupati na maloj pozornici – ističe predsjednica DND-a Bjelovar Sanja Vranješević.

Cvjetni korzo osmišljen je davnih 40.-tih godina prošloga stoljeća kao pozdrav proljeću i skorom dolasku ljeta, gdje su djeca kostimirana u vesele i raznobojne cvjetne kostime, a sličan koncept održava se i u današnje vrijeme.

Kada govorimo o Cvjetnom korzu kao priredbi koja se održava od 2010. godine, riječ je ipak o organizaciji otkako je samostalne Hrvatske jer se priredba nije održavala od kraja 80.-ih.
No, Cvjetni korzo korijene vuče mnogo ranije, još iz 40.-ih godina prošloga stoljeća kada ga je, kao i danas, organiziralo Društvo Naša djeca uz potporu odgojiteljica tada jedinog gradskog vrtića – Dane Paripović i Josipe Galjer. Osmišljen je kao pozdrav proljeću i skorom dolasku ljeta, gdje su djeca kostimirana u vesele i raznobojne cvjetne kostime. Sličan koncept održava se i u današnje vrijeme. Svake godine sve više djece vrtićke dobi i nižih razreda osnovnih škola Bjelovara, ali i okolnih mjesta sudjeluju u povorci Cvjetnoga korza koja prolazi središtem grada. Mi imamo sjajnu suradnju s DND-om i našim bjelovarskim vrtićima i vjerujemo da će i ove godine ova povorka biti jako lijepa i vesela – kaže gradonačelnik Hrebak.

Tom prilikom, na konferenciji za novinare, Društvo Naša djeca Bjelovar predstavilo je i obnovljenu Poučnu stazu na igralištu na Šetalištu dr. Ivše Lebovića.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content