Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Konstituirano Gradsko vijeće Grada Bjelovara

Konstituirano je Gradsko vijeće Grada Bjelovara. Za predsjednika Vijeća izabran je Nenad Martinovski, a zamjenici su mu Mario Holiček i Borislav Kozić.

Sukladno novom Zakonu, u vijećničke klupe sjeo je 21 vijećnik, umjesto nekadašnjih 25. Na konstituirajućoj sjednici izabrana je i Mandatna komisija, Komisija za izbor i imenovanje, Komisija za Statut i Poslovnik, Odbor za financije i Proračun te Odbor za dodjelu nagrada i javnih priznanja. Tom prilikom, uz vijećnike, prisegu su položili i gradonačelnik Dario Hrebak te njegov zamjenik Igor Brajdić.

Počašćen sam što su mi Bjelovarčani dali još jednu priliku da naredne četiri godine vodim ovaj grad. Građani su prepoznali što je napravljeno u posljednje četiri godine. Vjerujem da je u prošlom mandatu napravljeno puno dobrih stvari s čime svi možemo biti zadovoljni. Ovo je novi saziv Gradskog vijeća i vjerujem da ćemo i nadalje tolerantno i konstruktivno surađivati u ovom četverogodišnjem mandatu. Na svima nama je odgovornost da u narednom razdoblju napravimo još više kako bi naši građani mogli imati još bolji standard. Često sam tijekom kampanje govorio da za Bjelovar ono najbolje tek dolazi. Na sjednicama Gradskog vijeća uvažavat ćemo sve, svi su dobrodošli s dobrim idejama za naš grad pa tako i prijedlozi od strane oporbenih vijećnika. Četrnaest vijećnika, od ukupno njih 21, činit će vladajuću većinu, a u duhu demokracije je da vijećnici, bili iz vladajuće koalicije ili iz oporbe, imaju srazmjernu zastupljenost vezano uz osvojene mandate, kao i jednaka prava i mogućnosti – istaknuo je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak nakon prisege na konstituirajućoj sjednici Gradskoga vijeća.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content