Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja

Svečanom sjednicom Gradskog vijeć‡a obilježen Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja, 29. rujna 2012., Dom kulture u Bjelovaru FOTO: Dubravka Dragičević

Tradicionalno, dan oslobođenja Bjelovara od neprijateljske vojske započeo je prisjećanjem na sve poginule hrvatske branitelje i civile poginule u Domovinskome ratu polaganjem vijenca kod spomenika u središnjem gradskom parku na Trgu Eugena Kvaternika.

Dužnu počast iskazali su predstavnici Grada Bjelovara, na čelu s gradonačelnikom Antunom Korušcem i predsjednikom Gradskog vijeća Željkom Maletićem, predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije, Ureda državne uprave, vojske i policije te udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Na sjednici Gradskoga vijeća Grada Bjelovara održanoj u Domu kulture svečanost je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Željko Maletić. U svom govoru naveo je da sami početci obitavanja na ovim prostorima sežu čak 4,5 tisuća godina unazad. Završio je osvrtom na sadašnji saziv Gradskog vijeća koji sve odluke donosi za dobrobit građana Bjelovara. Pozdravima i čestitkama u povodu Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja pridružio se i gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec. Iskazao je zadovoljstvo činjenicom da rezultati gradskih projekata posljednjih godina dokazuju da Grad Bjelovar realizira svoju viziju razvoja. Dodao je da se sve o projektima i investicijama Grada Bjelovara može vidjeti u prigodnoj trećoj publikaciji tiskanoj uz Dan Grada Bjelovara.

Svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana Grada Bjelovara, 29. rujna 2012., FOTO: Dubravka Dragičević
Svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana Grada Bjelovara, 29. rujna 2012., FOTO: Dubravka Dragičević

Na svečanoj sjednici govorili su i Zoran Maras, predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Grada Bjelovara, Dalibor Rohlik, gradonačelnik Grada Daruvara, Miroslav Čačija, župan Bjelovarsko-bilogorske županije te Vanja Posavac, zastupnica u Hrvatskom saboru.

Najzaslužnijima su potom dodijeljena javna priznanja Grada Bjelovara.

 1. Počasnim građaninom Grada Bjelovara proglašen je prof. dr. sc. Vladimir Strugar za osoban i izuzetan doprinos napretku Grada Bjelovara.
 2. Zlatna plaketa “Grb Grada Bjelovara” dodijeljena je Trgovačkom društvu “Poduzeće za ceste d.o.o. Bjelovar” za izuzetne uspjehe na području gospodarstva.
 3. Zlatna plaketa “Grb Grada Bjelovara” dodijeljena je univ.mag. Katarini Fehir Šola, mag.pharm. iz Bjelovara za izuzetne uspjehe na području zdravstva.
 4. Zlatna plaketa “Grb Grada Bjelovara” dodijeljena je Draženu Buhinu (posmrtno) za izuzetne uspjehe na području kulture.
 5. Zlatna plaketa “Grb Grada Bjelovara” dodijeljena je Vladimiru Banku iz Bjelovara za izuzetne uspjehe na području tehničke kulture.
 6. Zlatna plaketa “Grb Grada Bjelovara” dodijeljena je Josipu Vusiću, prof. iz Bjelovara za izuzetne uspjehe na području obrazovanja.
 7. Zlatna plaketa “Grb Grada Bjelovara” dodijeljena je MUP RH Policijskoj upravi Bjelovarsko-bilogorskoj za izuzetan doprinos Domovinskom ratu.
 8. Zlatna plaketa “Grb Grada Bjelovara” dodjeljuje se Slavici Bertić iz Klokočevca za izuzetne uspjehe na području humanitarnog rada.
 9. Zlatna plaketa “Grb Grada Bjelovara” dodijeljena je Miloradu Rebiću iz Ždralova za izuzetne uspjehe na području društvenog rada.
 10. Pečat Grada Bjelovara dodijeljen je Franji Palu iz Bulinca za značajan doprinos na području gospodarstva.
 11. Pečat Grada Bjelovara dodijeljen je trgovačkom društvu Iveta d.o.o. Bjelovar, za značajan doprinos na području gospodarstva.
 12. Pečat Grada Bjelovara dodijeljen je Klapi Bjelovar za značajan doprinos na području kulture.
 13. Pečat Grada Bjelovara dodijeljen je Miladi Bradić iz Bjelovara za značajan doprinos na području obrazovanja.
 14. Pečat Grada Bjelovara dodijeljen je Dubravki Gazdić iz Bjelovara za značajan doprinos na području obrazovanja.

Odlukom gradonačelnika Grada Bjelovara posebnu javnu zahvalu na svečanoj sjednici dobila je Češka obec Bjelovar za njegovanje kulture, jezika i običaja Čeha na području Grada Bjelovara i ukupan doprinos na području kulture u Bjelovaru, te značajan doprinos razvoju gospodarstva i društvenog života u Bjelovaru.

Na kraju svečane sjednice, u ime nagrađenih, skupu se obratio počasni građanin Grada Bjelovara prof. dr. sc. Vladimir Strugar.

Nagrađeni na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada Bjelovara, 29. rujna 2012., FOTO: Dubravka Dragičević
Nagrađeni na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada Bjelovara, 29. rujna 2012., FOTO: Dubravka Dragičević

U nastavku programa Bjelovarski brass ansambl, pod ravnanjem profesora Zlatka Strčića, izveo je nekoliko skladbi i upotpunio svečanu sjednicu Gradskoga vijeća Grada Bjelovara.

U sklopu obilježavanja Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja, uz razna događanja, održano je i više koncerata za svačiji ukus. Solistički koncert Tomislava Mužeka ispunio je Dom kulture u četvrtak, 27. rujna 2012. godine. Drugo večer mladi su organizirali koncert na kojemu su nastupali Petar Punk, Finska, Zayn, Kein Engel – Rammstein tribute band. Na sam Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja nastupila su bjelovarska kulturno umjetnička društva i navečer Boris Ćiro Gašparac i Tamburaši za dušu. U nedjelju, 30. rujna nastupio je glazbeni sastav Teška industrija.

Ljiljana Balažin i Inka Ševerdija
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content