Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Predstavljen program proslave Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja 2018.

Ovogodišnja središnja proslava Dana Grada i Dana bjelovarskih branitelja održat će se tijekom dva dana. Svečana sjednica Gradskog vijeća na rasporedu je u petak, 28. rujna dok će se Mimohod pobjednika i komemoracija za poginule bjelovarske branitelje na Spomen-području Barutana održat na sam Dan Grada i Dan bjelovarskih branitelja, u subotu, 29. rujna.

U sklopu proslave održat će se višednevni program koji je počeo već jučer DOKUartom u bazenu – projekcijom dokumentarnog filma „Slatko od ništa“. Među ostalim događanjima, u subotu, 22. rujna, u 18 sati održava se Fun Run – utrka dobre zabave, za koju je do sada prijavljeno više od 300 sudionika. Također, najavljen je i Stručni skup Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Sat povijesti za učenike te različita sportska natjecanja.

Za dobru zabavu pobrinut će se naši poznati izvođači Neno Belan, Opća opasnost i Mladen Grdović, koji će svoje koncerte održati u središnjem gradskom paku 28., 29. i 30. rujna s početkom u 21 sati.

Tijekom ta tri dana održavaju se i 7. Dani meda „Pčelari Gradu Bjelovaru“, a uz pčelare svoje proizvode u samom središtu grada predstavit će i mnogi drugi OPG-ovi. Više od 50 štandova i kućica radit će od 10 do 14 te od 17 do 22 sata, rečeno je na konferenciji za novinare, na kojoj su, uz gradonačelnika Grada Bjelovara Darija Hrebaka, sudjelovali i njegovi zamjenici Valna Bastijančić Erjavec i Igor Brajdić, predsjednik bjelovarske Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Željko Dragašević te predstavnici Pčelarske udruge „Bilogora“ Bjelovar, predsjednik Vladimir Maturanec i član Marijan Naranđa.

Program proslave pogledajte ovdje: Program proslave Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja 2018.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content