Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja 2018.

Ovogodišnja proslava Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja traje dvadesetak dana, dok se središnji dio proslave obilježavao tijekom dva dana.

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Bjelovara održana je u petak, 28. rujna u Domu kulture. Tom prilikom gradonačelnik Dario Hrebak prisjetio se svih branitelja našeg grad, a posebice onih koji su svoj život položili u njegovu obranu kao i obranu cijele domovine.

Također, osvrnuo se i na stvaranje pozitivne poduzetničke klime na području Grada, uspješno povlačenje novca iz europskih i nacionalnih fondova, gradnju Istočne obilaznice kao i skorašnje puštanje u promet dionice brze ceste od Vrbovca do Farkaševca.

  • Izvrsna ekipa EU tima i Tehnološkog parka Bjelovar dovela je do toga da smo, u samo godinu dana, s gotovo samoga dna napravili ogroman iskorak i došli u društvo najuspješnijih gradova u Hrvatskoj. Još prošle godine vjerovali smo da je tada prijavljenih 44 milijuna kuna vrijednih projekata rekord, no ove godine, do početka rujna, prijavili smo čak 127 milijuna vrijednih projekata. To je ono što smo obećali građanima i u što smo puno uložili truda i vremena kako bismo danas bili među prvih 10 gradova u Hrvatskoj prema povlačenju novca iz Europe, rekao je gradonačelnik Hrebak.

Zadovoljan je i činjenicom da se u Bjelovaru povećao broj zaposlenih. Istaknuo je kako statistika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kaže da je u Bjelovaru u kolovozu zaposleno 500 ljudi više nego u kolovozu 2017. Najavio je i da će Grad Bjelovar, različitim mjerama i poticajima, ustrajati da se taj broj dodatno poveća. Na kraju obraćanja svim građanima našega grada gradonačelnik je čestitao Dan Grada i Dan bjelovarskih branitelja.

Na svečanoj sjednici okupljenima su se obratili i Velimir Žunac, izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora i državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Dinko Tandara, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja, Alen Gospoćić, pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture, predsjednik Gradskog vijeća Grada Bjelovara Ante Topalović, Igor Crnomarić, predsjednik Odbora za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji Grada Bjelovara, Damir Bajs, župan Bjelovarsko-bilogorske županije, i Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda.

Tradicionalni Mimohod pobjednika, uz polaganje vijenaca pokraj spomenika bjelovarskim braniteljima u središnjem parku te pokraj spomen-ploče civilnim žrtvama na pročelju katedrale, održan je u subotu, 29. rujna, na sam Dan Grada i Dan bjelovarskih branitelja.
Uoči Mimohoda pobjednika od paviljona do Spomen-područja Barutana, na paviljonu su se obratili izaslanik predsjednika Vlade i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara te Stipe Šola, predsjednik UHDDR-a Bjelovarsko-bilogorske županije. Nakon komemoracije na Barutani, služena je i koncelebrirana sveta misa koju je predvodio bjelovarsko-križevački biskup msgnr. Vjekoslav Huzjak.

Uz gradonačelnika Darija Hrebaka i njegove zamjenike, događanjima su prisustvovali i članovi obitelji poginulih branitelja, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Ante Deur, izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora Miro Totgergeli, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane brigadir Marijan Cikuš, predstavnici Županije, udruga proizašlih iz Domovinskoga rata, Općine Rovišće, Ureda državne uprave Bjelovarsko-bilogorske županije, predstavnici MUP-a i Hrvatske vojske te političkih stranaka.

Osim svečanog dijela proslave, od petka do nedjelje u središtu grada, više od 70 izlagača, besplatno su na štandovima i u kućicama predstavili i prodavali svoje proizvode.

Također, u sklopu proslave organizirana su mnoga sportska natjecanja, kao i zabavni dio kojeg su predvodili trodnevni večernji koncerti Nene Belana, Opće opasnosti i Mladena Grdovića.

 

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content