Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Nizom događanja svečano obilježen Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja 2015.

Nizom događanja svečano obilježen Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja 2015. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Mnoga događanja u tri tjedna obilježili su Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja. Obilježavanje je započelo 18. rujna otvorenjem 5. komedija festa.

Podružili su se, na sada već tradicionalnom susretu, nekadašnji gradonačelnici i zamjenici gradonačelnika, predsjednici Gradskog vijeća i počasni građani Grada Bjelovara sa sadašnjim čelnicima Grada Bjelovara.

Najmlađi su obilježili obljetnicu Danom igara u Društvima naša djeca “Neka odrastanje bude dječja igra – kako su se igrali naši stari“ i izložbom slika „Bjelovar moj grad“.

Bilo je tu i raznih natjecanja: Međunarodno strogman natjecanje, ribolovci su se natjecali na KUP-u Barutana i 36. KUP-u Grada Bjelovara. Održan je stolnoteniski turnir, XX. međunarodni odbojkaški turniru „Bilogora ’91“, Moto alka, natjecanje u dresurnom jahanju, Sportske igre branitelja, Kettlebell 5. međunarodno natjecanje. Organizirao se i Aero miting, 6. promotivni susret oldtimera, Svjetski dan srca, IV. revija narodne nošnje, Likovna kolonija sa slikarima, pirografima i ostalim umjetnostima koja rade hrvatski branitelji i njihova djeca te Carusel (dresurno jahanje).

Predstavljena je knjiga „Odroslavlje hrvatskih oružanih formacija 1990 – 1996.“, prikazan je dokumentarni film „Oteto djetinjstvo“, DOKUart je prikazao dokumentarne filmove u mjesnim odborima Breza i Ciglena. Bjelovarsko Društvo esperantista uključilo se u obilježavanje s izložbom slika, promocijom knjiga i recitatorskim natjecanjem.

Održani su odlični koncerti: Jazz koncert Darko Jurković Charlie, Bjelovarski glazbenici svome gradu, Prljavo kazalište, Ansambl glazbene staze.

Tradicionalno, Udruga PTSP i UDVDR organizirali su Sat povijesti na Spomen području Barutana za 5. razrede osnovnih škola s područja Grada Bjelovara.

Završetak manifestacije je u četvrtak 7. listopada otvorenjem izložbe slika Milana Pavlovića „Bjelovarski Poliptih“.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević i Ljiljana Balažin

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content