Dan Veleučilišta u Bjelovaru

Veleučilište u Bjelovaru svečanom sjednicom Stručnoga vijeća, Upravnoga vijeća te Studentskoga zbora, održanom 30. listopada 2018., proslavilo je deset godina od osnutka te bjelovarske obrazovne ustanove i prvu godinu rada od dobivanja statusa veleučilišta.

Uz predstavnike tih tijela, dekanicu Veleučilišta Zrinku Puharić i prodekanicu Tatjanu Badrov, svečanosti je prisustvovao i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. Tom prilikom izjavio je kako Veleučilište vidi kao perjanicu gospodarstva jer uz studije poput Mehatronike i Računarstva, koji će osposobiti potrebne kadrove, moguć je preporod našega grada koji se razvija u smjeru IT-a. Istaknuo je kako je velik korak napravljen osnivanjem tadašnje Visoke tehničke škole, a teško da je tko vjerovao da će jednoga dana to postati veleučilište, no to se dogodilo. Dodao je i kako danas se isto tako teško čini da će Bjelovar imati studentski dom, no da je uvjeren da će se i to ostvariti u narednim godinama.

U povodu Dana Veleučilišta u Bjelovaru, dekanica Zrinka Puharić dodijelila je Dekanove nagrade laureatima te bjelovarske obrazovne ustanove. Novčane nagrade te oslobađanje plaćanja 50% od ukupne cijene školarine dobilo je četvero studenata s prosjekom iznad 4,5. To su Lana Rodić, Krešimir Baturina, Neven Krsnik i Iva Živković.

Dan Veleučilišta proslavljen je i uz sportsko-zabavni program za studente te uz Otvorena vrata Veleučilišta gdje su maturantima predstavljeni programi stručnih studija Sestrinstvo, Računarstvo i Mehatronika.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content