Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Peta osnovna uvela rad s predškolcima

Od danas u 5. osnovnoj školi Bjelovar s radom je počela grupa za predškolsku djecu pod nazivom AT vrtić. Vrtić će raditi pet dana u tjednu u trajanju od tri sata na dan, a za šestero mališana, koliko ih je trenutačno upisano, bit će zaduženi stručnjaci na edukacijsko-rehabilitacijskom polju te pomoćni djelatnik za skrb i njegu, uz potporu cjelokupnog stručnog edukacijsko-rehabilitacijskog tima škole.

Grad Bjelovar će sufinancirati plaće i putne troškove djelatnika vrtića koji će biti zaposleni na pola radnog vremena u trosatnom programu. Do kraja godine tako će se izdvojiti oko 40 tisuća kuna, a u sljedećoj je u proračunu predviđeno 136 tisuća kuna za tu namjenu. Roditeljska participacija je 100 kuna na mjesec.

  • Žao mi je što se ovaj projekt nije i ranije počeo provoditi te su roditelji gotovo svakodnevno morali putovati u druge gradove kako bi njihova djeca imala primjerenu rehabilitaciju, istaknuo je gradonačelnik Dario Hrebak prilikom posjeta 5. osnovnoj školi.

Dodao je i kako je početkom godine Grad u toj školi već osigurao senzornu sobu, a slična će uskoro, uz senzorno igralište, osvanuti i u Dječjem vrtiću Bjelovar upravo kao sustavna pomoć djeci s poteškoćama u razvoju.

Prvom danu AT vrtića prisustvovala je i zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec te Ivan Kovačić, načelnik Općine Veliko Trojstvo koja se uključila u sufinanciranje vrtića za djecu s njihovog područja.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content