Održana sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Bjelovara

Održana sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Bjelovara, 16. prosinca 2016., velika vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

U petak, 16. prosinca 2016. godine u velikoj vijećnici Grada Bjelovara održana je sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Bjelovara. Uz članove Dječjeg gradskog vijeća, tu su bile i voditeljice DGV Vjeruška Štivić i Vanja Vranješević, koordinatori iz škola te predsjednica Gradskog vijeća Vanja Posavac i zamjenica gradonačelnika Jasna Višnjević.

Na sjednici je kratko izloženo izvješće o dobivanju statusa „Grad Bjelovar – prijatelj djece“, usvojen je program Dječjeg gradskog vijeća za 2017. godinu te je dogovoren doček Dječje Nove godine.

Nakon sjednice, održana je konferencija za novinare. Na početku se obratila zamjenica gradonačelnika Lidija Novosel te se osvrnula na dobivanje prestižnog statusa „Grad Bjelovar – prijatelj djece“. Naglasila je, uz ostalo, da bez svih ljudi, velikih i malih, koji su tri godine zdušno radili na projektu, Grad Bjelovar ne bi dobio taj prestižan status te se iskreno svima zahvalila.

Dobivanje titule nije kraj, rekla je zamjenica Novosel. – Dobili smo smjernice što u gradu treba napraviti i mi ćemo zajedno s koordinacijskim odborom razraditi mjere kako da se poboljšamo u nekim područjima važnim za život djece.

Mala gradonačelnica Jana Brestovečki iznijela je usvojeni plan Dječjeg gradskog vijeća za 2017. godinu:

 • siječanj – razne zimske radionice i priprema za Fašnik. 
 • veljača – sudjelovanje u Fašničkoj povorci, provođenje akcije „Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj“,
 • ožujak – prijava najprojekta u 2016. godini, sudjelovanje u akciji Sat za planet Zemlju, posjet DGV u Čakovcu te njihov uzvratni posjet
 • travanj – sudjelovanje u akciji Zelena čistka
 • svibanj – godišnje okupljanje i predstavljanje rada Dječjih gradskih vijeća Hrvatske
 • lipanj – pomaganje u Cvjetnom korzu te pomaganje u pripremama za zbivanja tijekom ljeta u gradu za djecu i mlade
 • srpanj i kolovoz – provedba i sudjelovanje u programu Bjelovarskog ljeta
 • rujan – novi izbori DGV – pripreme materijala, radnih sastanaka itd., provođenje akcije „Mali ljudi velika djela – ponos Bjelovara“ i likovno-literarnog natječaja „Bjelovar u očima djeteta „ u povodu Dana Grada Bjelovara. 
 • listopad – izbori – provedba po školama, kampanja i glasovanje te sudjelovanje u aktivnostima Dječjeg tjedna – ZID festival. 
 • studeni – konstituirajuća sjednica novog Dječjeg gradskog vijeća, obilježavanje Međunarodnog dana dječjih prava te odlazak u Zagreb na proglašenje Najakcije u 2016. 
 • prosinac – sudjelovanje na Adventskim radionicama i Božiću u Bjelovaru, organizacija i sudjelovanje na dočeku Dječje Nove godine. Također, DGV će se uključiti s Društvom Naša djeca u dvogodišnji projekt „Pješači sigurno“ .

Nakon izlaganja male gradonačelnice Jane Brestoveči, obratila se Lucija Stančin i pozvala velike i male na doček Dječje Nove godine u subotu, 31. prosinca 2016. godine u 11 sati u središnji gradski park – paviljon. Doček organiziraju Društvo Naša djeca, Grad Bjelovar, Dječji forum Bijeli vitezovi, Turistička zajednica Bilogora – Bjelovar i Dječje gradsko vijeće. Dijelit će se dječji šampanjac i čaj. Svirat će grupa Petica, a doći će i Djed Mraz.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Back to top