Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Dječji vrtić Bjelovar održao svečanu priredbu za 70. rođendan

Dječji vrtić Bjelovar održao svečanu priredbu za 70.rođendan, 12. travnja 2016., Dom kulture u Bjelovaru FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Svečanom priredbom u Domu kulture, u utorak 12. travnja 2016., Dječji vrtić Bjelovar još jednom je s građanima proslavio svoj 70.rođendan. Priredba pod nazivom „Postoji li Zemlja čuda? Ako ne vjerujete, pođite s nama…“ posjetitelje je uvela u veseli dječji svijet mašte. Mališani su na pozornici glumili, pjevali i plesali trudeći se pokazati najbolje što znaju i umiju i što su ih njihove odgajateljice naučile.

Uz brojne roditelje, bake i djedove i prijatelje, u priredbi su uživali i predstavnici Grada Bjelovara – gradonačelnik Antun Korušec i njegove zamjenice Lidija Novosel i Jasna Višnjević.

Gradonačelnik Korušec pozdravio je sve prisutne i čestitao Gradskom vrtiću Bjelovar na izvrsnom i kontinuiranom radu koji traje već 70 godina. Istaknuo je kako je taj rad za svaku pohvalu te da je vrtić mjesto gdje se odgajaju kvalitetni, samostalni ljudi na kojima ostaje budućnost našega grada. Rekao je kako Grad Bjelovar ulaže znatan novac u sve bjelovarske vrtiće – i gradski i privatne. Za to izdvaja, kaže, gotovo 14 milijuna kuna na godinu. Gradonačelnik je dodao kako Gradski vrtić Bjelovar, kao i ostali vrtići na području grada, nisu iznevjerili dječje povjerenje i nadanja te da potiču dječje povjerenje i dječje snove. Izrazio je zadovoljstvo i radnim vremenom Gradskog vrtića Bjelovar, koje je prilagođeno potrebama roditelja. Zaželio im je nastavak dobroga rada uz puno osmijeha na dječjim licima.

Ravnateljica Gradskoga vrtića Bjelovar Anna Lauš zahvalila je osnivaču vrtića, Gradu Bjelovaru, koji ih redovito prati i pomaže u svakom smislu. Istaknula je i zadovoljstvo radom odgojiteljica koje svakodnevno rade s djecom i uče ih kreativnosti, razmišljanju, samostalnosti. Podsjetila je kako vrtić radi na različitim lokacijama u šest objekata te da je sve počelo još 8.ožujka 1943.godine u malom prostoru u Demetrovoj ulici sa samo sedmero djece. Danas ih je 520.

TEKST: Kristina Turković
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content