Nastavlja se suradnja Dječjeg vrtića Bjelovar i Dječjeg vrtića Sveta obitelj Sarajevo

Dječji vrtić Bjelovar na dvodnevnom stručnom usavršavanju na temu Poticanje socioemocionalnih kompetencija djece predškolske dobi – iskustva Dječjeg vrtića Bjelovar, 9.-10. studenog 2012, Dječji vrtić Sveta obitelj, Sarajevo FOTO: Dijana Matoš i Klaudija Krmpotić

Dječji vrtić “Sveta obitelj” čiji je osnivač Caritas Vrhbosanske Nadbiskupije Sarajevo organizirao je dvodnevno stručno usavršavanje na temu “Poticanje socioemocionalnih kompetencija djece predškolske dobi – iskustva Dječjeg vrtića Bjelovar”.

Tim Dječjeg vrtića Bjelovar Dijana Matoš, ravnateljica, Maja Lazić, defektologinja, Klaudija Krmpotić, odgajatelj mentor i Zlata Jovančević, odgajatelj mentor prezentirali su sudionicima seminara u Sarajevu svoja znanja i iskustva iz pedagoške prakse. U podržavajućem i toplom okruženju razmijenili su iskustva i znanja na ovu temu kroz radionice i predavanja te dogovorili daljnju suradnju. Domaćini seminara, posebno ravnateljica vrtića sestra Kata Ostojić i ravnatelj Caritasa Mirko Šimić, upriličili su lijepe i korisne trenutke u svojoj ustanovi bjelovarskom timu.

Stručno usavršavanje - Dječji vrtić Bjelovar i Dječji vrtić "Sveta Obitelj", Sarajevo
Stručno usavršavanje – Dječji vrtić Bjelovar i Dječji vrtić “Sveta Obitelj” Sarajevo

Suradnja Grada Bjelovara i Caritasa Vrhbosanske Nadbiskupije traje od 2005. godine. Tada su se počela prikupljati sredstva za humanitarnu akciju za izgradnju objekata za dječji vrtić, pučku kuhinju i obiteljski centar u Sarajevu te pomoć za redovan rad vrtića. Pomoć Caritasu za vrtić nastavila se svake godine.

Suradnja Dječjeg vrtića Bjelovar i Dječjeg vrtića Sveta Obitelj, razmjenom programa i iskustava, pokazala se i ovaj puta vrlo uspješnom. Različitost i bogatstvo teorije i prakse oplemenilo je sve sudionike seminara u ostvarivanju zajedničkog cilja: poticanja zdravog, sigurnog, sretnog, kompetentnog djeteta.

Tim Dječjeg vrtića Bjelovar
FOTO: Dijana Matoš i Klaudija Krmpotić

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content