DOBIVEN NOVAC ZA GRADNJU NOVE ŠKOLE KOJA ĆE ZNAČITI JEDNOSMENSKU NASTAVU U ČITAVOM BJELOVARU

Gradu Bjelovaru odobreno je 19,2 milijuna eura iz Nacionalnoga plana oporavka i otpornosti za gradnju nove škole na sjeveru grada. Riječ je o 100% financiranju škole s 25 učionica i popratnim objektima u sklopu zgrade. Gradonačelnik Dario Hrebak i njegov zamjenik Igor Brajdić, ravnatelj 4. osnovne škole Bjelovar Nikola Margetić te projektant Mladen Carek sas uradnicima su obišli prostor na kojemu će uskoro započeti i gradnja nove zgrade škole, koja će biti područna škola bjelovarske 4. osnovne škole.

Lokacija škole je idealna, jedno mirno, obiteljsko naselje koje se širi. Škola će imati dvodijelnu dvoranu sa šest svlačionica i svim popratnim potrebnim prostorijama. Sama škola bit će opremljena i vrhunskom kuhinjom, knjižnicom, dizalom. Pazili smo na sve aspekte i da to bude svijetlči primjer za sve druge školske ustanove – kaže Mladen Carek iz projektnog ureda Prostor EKO, koji je i radio projekt buduće škole.

Vjerujem da ćemo brzo pokrenuti postupak javne nabave za odabir izvođača radova i već ove godine možemo početi graditi novu školu, koja će osigurati europski standard i koja će omogućiti da sva djeca u Bjelovaru nastavu pohađaju u jednoj smjeni. Proveli smo i postupak javne nabave za izgradnju pristupnih cesta oko škole putem koje je posao dobila tvrtka PZC – objasnio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Pristupne ceste radit će se u dvije faze, a radovi obuhvaćaju izgradnju prometnice, pješačkih staza i potrebne infrastrukture.

Ravnatelj 4. osnovne škole Nikola Margetić istaknuo je da se o novoj školi u Bjelovaru priča desetljećima te da mu je drago da je Grad prepoznao tu potrebu i da će to puno značiti za rasterećenje škola u cijelom gradu.

Gradonačelnik Hrebak dodao je kako će se izgradnjom nove škole, čiji dovršetak je planiran u rujnu 2026. godine, zasigurno morati raditi i nova mreža škola, odnosno preraspodjela djece po školama s obzirom na stanovanje.

S novom školom, toplicama, novom zgradom arhiva, novim vrtićima koje gradimo, među ostalim, s oko 200 milijuna eura povučenih iz vanjskih izvora financiranja, koje planiramo realizirati u sljedećih nekih godinu i pol, mi smo praktički riješili sve strateške projekte Grada Bjelovara. Sada samo ostaje onaj nadstandard, a uskoro ćemo reći i koji su to sve projekti koje planiramo realizirati u sljedećih pet do šest godina – ističe gradonačelnik.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content