KRENULA OBNOVA VODOVODA I ODVODNJE U SREDIŠTU GRADA – PRVE NA REDU TRUMBIĆEVA I MIOŠIĆEVA ULICA

U sklopu projekta rekonstrukcije vodovoda i odvodnje u našem gradu, kreću radovi u dvije ulice u samom središtu Bjelovara – u Trumbićevoj i u Ulici Andrije Kačića Miošića.

Izvođač radova na 298 m rekonstrukcije cjevovoda odvodnje u Trumbićevoj ulici je koprivnička tvrtka Koming d.o.o., a ugovorena vrijednost je 146.798,63 €. Također, Koming će u Trumbićevoj izvoditi i radove na vodovodu, u dužini od 214 m, čija cijena radova iznosi oko 66 tisuće eura. Tvrtka Temporium gradnja d.o.o. iz Zagreba izvođač je radova na vodovodu ui dužini od 415 m u Ulici A.K. Miošića i vrijednost ugovora je 144.168,27 €, kažu u Vodnim uslugama koje su i investitor projekta.

Samo u te dvije ulice, nakon radova, dobit će se 36 novih vodovodnih priključaka te desetak priključaka na odvodnju u Ulici Ante Trumbića. U sklopu projekta rekonstrukcije vodovoda i odvodnje bit će obuhvaćeno ukupno 13 gradskih ulica, a novac je osiguran iz NPOO-a.

Najavili smo da u srpnju krećemo s Ulicom Ante Trumbića i Andrije Kačića Miošića. To su dvije žile kucavice i uz gradski korzo, rekao bih, dvije najprometnije i najvažnije ulice u samom središtu grada. To su vrlo opsežni radovi, radovi koji se rade i u Ulici Matije Gupca na Boriku. Znamo u kakvom je stanju tamo cesta i u Trumbićevoj i u Miošićevoj te nakon što Vodne usluge završe s podzemnim radovima, Grad Bjelovar će te ceste asfaltirati. Tu dnevno prođe pet tisuća automobila i sigurno je to jedna frekventna točka koju ćemo novom prometnom regulacijom pokušati premostiti – ističe zamjenik bjelovarskoga gradonačelnika Igor Brajdić te dodaje da će nakon obnove te dvije ulice postati jednosmjerne što će prometno rasteretiti samo središte grada i osigurati nova parkirna mjesta.

Ovaj tjedan Ulica Ante Trumbića u potpunosti će se zatvoriti za promet, osim za stanare. Ulica Andrije Kačuća Miošića pak zatvarat će se po etapama, ovisno o radovima. Radovi u tim ulicama bit će gotovi do rujna.

Trenutačno su u tijeku i radovi u Vukovarskom naselju i to u uznapredovaloj fazi te u Ulici Matije Gupca. Slijede radovi u Livadićevoj, Baranjskoj, Osječkoj. Radit ćemo ukupno u trinaest gradskih ulica, a čitav projekt završit će do kraja 2025. godine – naglašava direktor Vodnih usluga Ivan Ivančić.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content