DODIJELJENO 12 POTPORA U TURIZMU

Turističko vijeće Turističke zajednice područja Bilogora – Bjelovar, donijelo je Odluku o dodjeli potpora na temelju objavljenog Javnog poziva za 2024. godinu. Dodijeljeno je dvanaest potpora za različite projekte u turizmu, među kojima najveći dio se odnosi na potpore vezane uz opremanje kuća za odmor s bazenima. Ukupna vrijednost dodijeljenih potpora je 98.177,73 eura.

Ovo je treća godina kako smo putem Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar raspisali Javni poziv za sufinanciranje investicija u turizmu, odnosno turističkih objekata s bazenima koji se grade i u Bjelovaru i na obroncima Bilogore. Na području naše turističke zajednice to je rezultiralo otvaranjem oko 40 kuća s bazenima, što dovoljno govori o tome da se turizam sve više razvija u našem kraju – istaknuo je gradonačelnik Dario Hrebak na konferenciji za novinare, koja je održana u kući za odmor Ela u Gornjim Plavnicama, a koja je tek registrirana i sljedeći tjedan prima prve goste.

Kada smo krenuli s potporama, nije bilo previše onih koji su vjerovali u turizam na Bilogori. No, mi smo paralelno s poticajima, ljudima omogućili edukacije, ali smo ih i povezali sa stranim agencijama koje dovode turiste na Bilogoru. Zahvaljujući tome danas, u sezoni, gotovo su svi puni i to gotovo isključivo stranim turistima, dok oni domaći dolazi uglavnom na vikend i u predsezoni. Osim bazena, gostima je važna i uređenost objekta, ali i dodatni sadržaji kao što su saune i jacuzziji. Osim toga, u gradu se otvaraju i ugostiteljski objekti, a to je važno za turizam jer gosti negdje trebaju jesti. U ovom trenutku nam nedostaju dodatni sadržaji, no s godinama ćemo i to izgraditi pogotovo kada dođu Terme Bjelovar, rekla je direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar Ana Kelek, koja je tom prilikom korisnicima ovogodišnjih potpora uručila i ugovore.

Da turizam u bjelovarskom kraju ide dobrim smjerom potvrđuju i službeni podaci koji kažu da je u prvih šest mjeseci ove godine ostvareno 20 tisuća noćenja i 6 tisuća dolazaka, dok je prošle godine u tom istom razdoblju bilo 15 tisuća noćenja i 4 tisuća dolazaka.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content