DODIJELJENI UGOVORI ZA POTPORE U TURIZMU

Bespovratne potpore u turizmu putem Javnoga poziva dobilo je 18 poduzetnika koji su se odlučili baviti tom granom gospodarstva, na području koje obuhvaća Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar.

Na raspolaganju je bilo nešto više od 7️⃣4️⃣ tisuće eura, a prijavilo se 38 poduzetnika, no 20 nije zadovoljilo kriterije koji su bili stroži nego godinu ranije, istaknula je direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar Ana Kelek te je dodala da su izabrane one prijave koje će podići kvalitetu i povećati broj noćenja na našem području.

Poduzetnicima je na ugovorima čestitao i gradonačelnik Dario Hrebak koji je naglasio da je Grad zajedno s općinama u sastavu Turističke zajednice financijski sudjelovao u Javnom pozivu te da je suradnja s okolnim općinama itekako potrebna, kao i zajednički razvoj, pogotovo u turističkom smislu.

Ugovori su potpisani i dodijeljeni u jedinom bjelovarskom hotelu, koji je u travnju na upravljanje preuzela tvrtka Arterija d.o.o. i njezin vlasnik Srećko Koljić, a koji je na Javnom pozivu dobio 9000 eura za njegovu obnovu. Tom prilikom, spomenuto je i da danas, izvidom terena, počinje izrada “Strategije turističkog razvoja destinacije na području Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar, od 2023. do 2028. godine”, a koja će biti gotova u lipnju.

Pri potpisivanju i dodjeli ugovora sudjelovali su i načelnici Marko Kutanjac, Slavko Prišćan i Darko Knežić iz općina Veliko Trojstvo, Rovišće i Nova Rača.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content