Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Druga osnovna škola Bjelovar uvela nove tehnologije

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak sa svojom zamjenicom za društvene djelatnosti Valnom Bastijančić Erjavec posjetio Drugu osnovnu školu Bjelovar koja je ušla u pilot projekt e-Škole, 13. rujna 2017. FOTO:Kristina Turković Lovrić www.bjelovar.hr

Od 700 škola koje su se prijavile, Druga osnovna škola Bjelovar ušla je u pilot projekt e-Škole među 151 školom. Nositelj projekta je Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet. Mjerodavno tijelo koje je nadležno CARNetu je Ministarstvo znanosti i obrazovanja kojemu je nadležna Vlada RH. Škola je tako dobila učionice opremljene sustavom CMS, koji obuhvaća dvije pametne ploče i trideset tableta za učenike, prvenstveno za rad u STEM, ali i ostalim predmetima, prema interesu i potrebama učitelja i učenika.

Tim je povodom u srijedu, 13. rujna 2017., gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak sa svojom zamjenicom za društvene djelatnosti Valnom Bastijančić Erjavec posjetio Drugu osnovnu te se na satu matematike uvjerio u bolji nastavni proces, s kojim je škola krenula u novoj školskoj godini. Učiteljica Milka Fofonjka predstavila je rad s pametnom pločom i tabletima koji su s njom povezani te je istaknula kako je nastava na taj način puno učinkovitija jer u svakom trenutku može vidjeti što učenici rade i koliko sudjeluju u rješavanju zadataka.

Grad Bjelovar želi biti pametan grad. Ovo je jedan od koraka ka tome, a postigli smo i da se u Područnu školu Ždralovi uvede bežični Internet. Moramo biti ponosni što imamo ovakve škole jer su one i pokazatelji kakvi su gradovi. U budućnosti ćemo se posvetiti podizanju kvalitete u svih pet bjelovarskih osnovnih škola, kako bi učenici bili zadovoljni i kako bi se obrazovanje podignulo na jednu višu razinu. Ova škola će sljedeće godine zaživjeti i u novom ruhu jer smo dobili potvrdu da je odobren projekt energetske obnove škole. Riječ je o projekt vrijednom oko četiri milijuna kuna, a koji će se sufinancirati putem mjerodavnoga ministarstva i fondova Europske unije s 1.853.271,78 kuna – rekao je gradonačelnik Hrebak.

Grad Bjelovar osigurao je 60.000 kuna za potrebe nabave opreme za 2. osnovnu školu za prelazak na e-Dnevnik, kao i dio potrebnih sredstava za izgradnju internetske mreže u PŠ Ždralovi, a putem EU projekta dobiveni su tableti za sve učitelje koji rade u matičnoj školi. Projekt je osigurao i poboljšanje mrežne infrastrukture u matičnoj školi, dok je Grad Bjelovar prije godinu dana uveo i bežičnu mrežu i za Područnu školu Centar.

U sklopu obilaska gradski su čelnici razgovarali i s učiteljima kojima su poručili da budu vrijedni i kreativni i dalje te da se nadaju projektima koji bi u partnerstvu s Gradom mogli biti prijavljeni na europske fondove. Također, obišli su i školsku kuhinju te obećali pomoć u njezinom osuvremenjivanju.

Tekst i fotografije: Kristina Turković Lovrić

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content