Grad Bjelovar zapošljava novu skupinu dugotrajno nezaposlenih osoba na javnim radovima (srpanj 2012.)

Grad Bjelovar zapošljava novu skupinu dugotrajno nezaposlenih osoba na javnim radovima

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa suradnicima je u petak, 6. srpnja 2012. godine u velikoj vijećnici Grada Bjelovara uručio Ugovore o radu na određeno vrijeme novoj skupini dugotrajno nezaposlenih osoba.

Radi se o skupini od 28 osoba koje će na javnim radovima raditi tri mjeseca. Muškarci su zaposleni na pomoćnim poslovima čišćenja, održavanja i uređenja mjesnih odbora, objekata i prostora u vlasništvu Grada Bjelovara, a žene na poslovima pomoći starijim, nemoćnim i invalidnim osobama. Kako je istaknuo gradonačelnik Antun Korušec, ova mjera, iako je kratkotrajna, jako puno znači nezaposlenim osobama. Istovremeno pomaže starim i nemoćnim osobama kako bi im kvaliteta života bila veća, a osim toga i sam grad postaje ljepše i uređenije mjesto za život.

Podsjetimo, krajem 2009. godine Grad Bjelovar se uključio kao poslodavac u provođenje mjera Vlade Republike Hrvatske za zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba na javnim radovima, kojega provodi i financira Hrvatski zavod za zapošljavanje. Ukupno je preko programa javnih radova Grad Bjelovar zaposlio 358 osoba.

Isto tako, Grad Bjelovar je uključen u provedbu mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa mladih nezaposlenih osoba. Mjera je namijenjena mladim osobama do 29 godina starosti koje su u evidenciji nezaposlenih, a koje nakon godine dana radnog iskustva trebaju položiti državni stručni ispit. Grad Bjelovar je dosad stručno osposobio 18 osoba više ili visoke stručne spreme od kojih 14 je položilo državni stručni ispit. Trenutno je u Gradu Bjelovaru na stručnom osposobljavanju 25 mladih osoba s višom ili viskom stručnom spremom.

Ljiljana Balažin i Inka Ševerdija
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content