Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Četiri obitelji dobile stanove Grada Bjelovara u najam

Gradonačelnik uručio Ugovore o najmu stanova u stambenoj zgradi na Đurđevačkoj cesti u Bjelovaru, 30. listopada 2012. FOTO: Ljiljana Balažin

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa suradnicima u utorak je, 30. listopada 2012. godine uručio Ugovore o najmu stanova obiteljima koje su prema Listi reda prvenstva dobile u najam gradske stanove u stambenoj zgradi na Đurđevačkoj cesti u Bjelovaru.

Stambena zgrada na Đurđevačkoj cesti u Bjelovaru
Stambena zgrada na Đurđevačkoj cesti u Bjelovaru FOTO: Ljiljana Balažin

Gradonačelnik Antun Korušec obiteljima je zaželio miran i sretan život u novim stanovima. Najam kreće od 1. studenoga 2012. godine. Stanovi se dodjeljuju na vremenski rok od 5 godina prema Odluci o davanju stanova u najam. Prijedlog za dodjelu stanova utvrdilo je Povjerenstvo za davanje stanova u najam temeljem Liste reda prvenstva od 20. 10. 2010. godine. Stanove su dobile obitelji Stojković, Molnar, Pereković i Kelava koje će prema veličini stana i drugim parametrima plaćati mjesečni najam Gradu Bjelovaru.

Novinarima je pojasnio da je Grad Bjelovar 2009. godine kupio kuću na Đurđevačkoj cesti u Bjelovaru za 1,023.333,00 kuna. Za preuređenje i dobivanje četiri stambene jedinice utrošeno je 472.086,29 kuna. Ukupna stambena površina četiri stana je 298,69 m2. Stanovi imaju zajedničku garažu (prostor) od 23,38 m2, pušnicu 5 m2 i dvorište 298,93 m2. Cijena po kvadratnom metru stambene površine iznosi 676,6 eura (1euro = 7,4 kn).

Gradonačelnik uručio Ugovore o najmu stanova u stambenoj zgradi na Đurđevačkoj cesti u Bjelovaru, 30. listopada 2012. FOTO: Ljiljana Balažin
Gradonačelnik uručio Ugovore o najmu stanova u stambenoj zgradi na Đurđevačkoj cesti u Bjelovaru, 30. listopada 2012. FOTO: Ljiljana Balažin

U vremenskom razdoblju od 2008. do danas dodijeljeno je 20 stanova u vlasništvu Grada Bjelovara za 20 obitelji (od toga 13 stanova s Liste reda prvenstva i 7 izvan Liste). Trinaest obitelji s Liste reda prvenstva su socijalno ugrožene obitelji, dok se kod 7 stanova radilo o hitnim slučajevima (prema preporuci Centra za socijalnu skrb). Te obitelji su nužno zbrinute van Liste reda prvenstva. Jedan stan je kadrovski za potrebe smještaja liječnika prema zamolbi Opće bolnice Bjelovar.

U istom razdoblju produljen je ugovor s postojećim najmoprimcima za 41 obitelj. Dakle, ukupno je Grad u proteklom razdoblju stambeno zbrinuo 61 obitelj.

U razdoblju od 2008. godine do danas Grad Bjelovar je kupovao stambene objekte za potrebe socijalno ugrožene obitelji na adresi Bedem ljubavi (4 stana), Radničko naselje – kuća (1 stan), Novoseljani – kuća (2 stana), Đurđevačka cesta (4 stana).

Grad Bjelovar i dalje nastavlja provođenje ove socijalne politike i zbrinjavanja socijalno ugroženih obitelji i to isključivo u stanovima koji imaju kompletnu infrastrukturu: grijanje, struju, vodu, sanitarni čvor i ostale uvjete dostojne čovjeka.

Ljiljana Balažin i Inka Ševerdija
FOTO: Ljiljana Balažin

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content