Odobrena sufinanciranja novih energetskih obnova

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost o odobrio je sufinanciranje energetske obnove za objekt Dječjeg vrtića Bjelovar u Radničkom naselju. Odobreno je 607.032,30 kuna bespovratnih sredstava, a cijela investicija vrijedna je oko milijun kuna. Objekt, koji je sagrađen 1981. godine i obnovljen iznutra 1998., nakon energetske obnove trebao bi prijeći iz G u C energetski razred. Emisija CO2 smanjila bi se time za 64,60%. Dio objekta u Radničkom naselju, uz vrtić, koristi i tamošnji Mjesni odbor.

Prilikom obilaska vrtića, gradonačelnik Dario Hrebak i njegovi zamjenici Valna Bastijančić Erjavec i Igor Brajdić najavili su i gradnju novog malonogometnoga igrališta, odmah pokraj vrtića. Vrijednost tog projekta je oko 200 tisuća kuna. Također, istaknuto je i da će radovi u Radničkom naselju, koji su u tijeku, prema najavi izvođača radova – tvrtke PZC, biti gotovi u listopadu.

Osim što se novostima vesele u Radničkom naselju, lijepe vijesti dočekane su i u Velikom Korenovu. Tamošnja, gotovo stotinu godina stara zgrada 3. osnovne škole Područne škole uskoro bi također trebala doživjeti preobrazbu.

Nakon mnogih drugih objekata u odgoju i obrazovanju na području grada, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i ovdje je uvidio potrebu za energetskom obnovom te je Gradu Bjelovaru odobrio nešto više od 520 tisuća kuna bespovratnih sredstava. Cijeli projekt vrijedan je oko milijun i 157 tisuća kuna, u što su uključeni i prihvatljivi i neprihvatljivi troškovi. Cilj projekta je smanjenje potrošnje energije. Nakon izvedenih radova, očekuje se smanjenje emisije CO2 za 65,31% na godišnjoj razini. Podrazumijevat će to i brojne uštede u režijskim troškovima, a samim time i povećanje standarda učenika i učitelja.

Back to top