Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Energetska obnova II. osnovne škole Bjelovar

Radovi na energetskoj obnovi matične zgrade II. osnovne škole Bjelovar u punom su jeku u što se uvjerio i gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak sa suradnicima prilikom obilaska gradilišta 3. svibnja 2018. godine.

Ukupna vrijednost projekta energetske obnove iznosi 4.070.041,68 kuna. Od toga iznosa, Europski fond za regionalni razvoj financirat će 1.853.271,78 kuna, odnosno 50.73% prihvatljivih troškova. Grad Bjelovar je ostvario dodatno sufinanciranje kroz Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata od nadležnog ministarstva u iznosu od 1.256.562,68 kuna, a Grad Bjelovar financijski sudjeluje s 960.207,22 kune.

  • Nalazimo se na jednom od 43 gradilišta koje će se u Gradu Bjelovaru otvoriti ove godine. Ovo je naš doprinos da dignemo razinu i standard kvalitete u osnovnim školama. Također, uskoro će završiti javna nabava za još jedan veliki projekt, energetsku obnovu Dječjeg vrtića Bjelovar na Matoševom trgu, rekao je gradonačelnik Hrebak i dodao kako je prvu fazu prošlo još šest projekata u Fondu za energetsku učinkovitost.

Nakon provedene energetske obnove zgrade, koja je sagrađena 1774. godine, očekuje se smanjenje emisije CO2 za 51,25%, te će zgrada iz E energetskog razreda prijeći u C energetski razred.

  • Radovi se odvijaju po planu i trebali bi biti gotovi do početka školske godine. Radi se izolacija temelja, toplinska izolacija zgrade, a također radit će se i izolacija stropa te izmjena grijanja i električne instalacije, rekao je direktor Česma usluge d.o.o., izvođača radova, Željko Ščrbačić.

U obilasku radova uz gradonačelnika, njegove suradnike, direktora izvođača radova bila je i ravnateljica II. osnovne škole Davorka Bačeković Mitrović te direktor MPlana, tvrtke koja vrši nadzor, Hrvoje Malčić sa suradnicima.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content