U Bjelovaru obilježen Europski tjedan i Dan Europe

U Bjelovaru obilježen Europski tjedan i Dan Europe

Proslava Europskog tjedna i Dana Europe u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u srijedu je, 11. svibnja 2011. godine održana u Bjelovaru na prostoru gradskoga Korza. Dječji vrtići i osnovne škole iz Bjelovarsko-bilogorske županije pjesmom i plesom predstavili su članice Europske unije.

Na proslavu su došli, uz domaćine župana Bjelovarsko-bilogorske županije Miroslava Čačiju i gradonačelnika Grada Bjelovara Antuna Korušca, i veleposlanik Savezne Republike Njemačke dr. Bernd Fischer, veleposlanik Talijanske Republike Alessandro Pignatti Morano Di Custoza, veleposlanik Republike Slovenije Vojko Volk i Urška Potočnik, prva tajnica, zamjenik veleposlanika Republike Mađarske Jozsef Magyar te iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Zvonimir Frka-Petešić, predstavnik Uprave za potporu procesu pristupanja RH EU.

Nakon tradicionalnog obilaska izlagača na štandovima delegacija se uputila u Gradski muzej Bjelovar na izložbu dječjih radova Koncert za život. Ovogodišnja tema bila je o ekologiji – žabe.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content