Ministar Mirando Mrsić u Bjelovaru predstavio mjere Vlade RH za zapošljavanje mladih „Garancija za mlade“

Ministar Mirando Mrsić u Bjelovaru predstavio mjere Vlade RH za zapošljavanje mladih „Garancija za mlade“, 19. listopada 2015., Županijska komora Bjelovar FOTO: Ljiljana Balažin www.bjelovar.hr

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić u ponedjeljak je, 19. listopada 2015. godine u Županijskoj komori Bjelovar predstavio nove mjere Vlade Republike Hrvatske za zapošljavanje mladih.

Ministar Mirando Mrsić govorio je o mjerama koje je Vlada RH poduzela za zapošljavanjem mladih osoba i koje su dale rezultata. Prema Eurostatu nezaposlenost mladih između 15 i 25 godine pala je s 50% na 39,9%. Ministar je govorio i o planovima Vlade RH, među kojima je i reforma obrazovanja za strukovne škole, gdje će biti više prakse i manje teorije.

Spomenuo je i mjeru Stručnog osposobljavanja mladih bez zasnivanja radnog odnosa. Više od 46 tisuća mladih prošlo je tu mjeru, a 60% njih se i zaposlilo.

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec, pozdravljajući mjere Vlade RH, rekao da je kroz program Stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa, Grad Bjelovar od 2010. godine zaposlio 97 mladih osoba koje su, nakon godine dane rada u Gradskoj upravi ili gradskim ustanovama, položile stručni ispit. Nakon položenog stručnog ispita, Grad Bjelovar je četvero njih i zaposlio u Gradskoj upravi. Gradonačelnik je dodao kako je Grad Bjelovar, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Bjelovar kroz Javne radove, na šest mjeseci, zaposlio od 2009. godine sedamsto nezaposlenih osoba.

Više o mjerama zapošljavanja mladih „Garancija za mlade“ možete pogledati na www.gzm.hr

Ljiljana Balažin
FOTO: Ljiljana Balažin

Back to top