Grad Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija organiziraju proslavu ulaska Hrvatske u EU

Đurđica Ištef Benšić, zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorskog, Damir Bajs, župan Bjelovarsko-bilogorski, Antun Korušec, gradonačelnik Grada Bjelovara i Lidija Novosel, zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara - Konferencija za novinare povodom obilježavanja ulaska RH u EU, 26. lipnja 2013., mala vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

U srijedu 26. lipnja na održanoj konferenciji za novinare, povodom obilježavanja ulaska RH u EU sudjelovali su župan Bjelovarsko-bilogorski Damir Bajs i njegova zamjenica Đurđica Ištef Benšić, gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec i njegove zamjenice Lidija Novosel i Jasna Višnjević.

Na konferenciji su sudjelovali i ostali sudionici u programu proslave ulaska RH u EU:

  • Mladen Medak, zamjenik direktora Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar
  • Brankica Janči, predsjednica Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara
  • Srećko Koljić, vlasnik caffe bara ART-eria u Bjelovaru
  • Božidar Zagorec, vlasnik Slastičarnice Zagorec

Nakon pozdravnog govora zamjenice Lidije Novosel, gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec osvrnuo se na program proslave na kojoj će, uz ostale, sudjelovati i CEH ugostitelja Grada Bjelovara. Grad Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija zajedno organiziraju i financiraju ovaj program proslave, za što je planirano oko 40 tisuća kuna. U programu obilježavanja sudjelje i 28 ugostiteljskih objekata, koji će svaki predstaviti jednu zemlju članicu EU.

Ugostiteljski objekti imat će produženo radno vrijeme i nudit će razna jela i pića zemlje koju predstavljaju. Obilježavanje ulaska Hrvatske u EU počinje 28. lipnja u 21 sat koncertom grupe Flashback, a nastavlja se sljedeće večeri Jazz koncertom u Gradskom muzeju.

Glavna proslava počinje 30. lipnja u 20 sati nastupom Kulturno umjetničkih društava: KUD Bjelovar, Horkud Golub, Češka obec i udruga Mađara iz Pisanice. Nastupit će i grupa Hot Stuff, a bit će i nagradna kviz igra. U ponoć održat će se simboličan prikaz ulaska Hrvatske u EU na kojem sudjeluje i Povijesna postrojba Bjelovarski graničari – Husari.

Program obilježavanja ulaska Hrvatske u EU

TEKST I FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content