Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

11. biciklistička karavana Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana 2013.

11. biciklistička karavana Put prijateljstva Vukovar - Ljubljana 2013. stigla u Bjelovar, 21. lipnja 2013., središnji gradski park u Bjelovaru FOTO: Ljiljana Balažin www.bjelovar.hr

Savez hrvatskih društava u Sloveniji i ove je godine organizirao karavanu biciklista “Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana“. Put prijateljstva održava se povodom Dana državnosti Republike Hrvatske i na taj način sudionici karavane odaju počast svim hrvatskim braniteljima, posebno braniteljima Vukovara, simbolu hrvatske patnje, otpora i pobjede. U karavani svake godine sudjeluje oko četrdeset hrvatskih i slovenskih biciklista koji prođu rutu dugo oko 500 kilometara. Ove godine karavana obilježava i ulazak Hrvatske u EU.

Jedanaesta po redu karavana biciklista krenula je u četvrtak, 20. lipnja 2013. godine iz Vukovara. U Bjelovar je karavana stigla u petak, 21. lipnja iz pravca Đurđevca. Bicikliste i predsjednika Saveza Petra Antunovića u središnjem gradskom parku dočekali su i poželjeli dobrodošlicu predstavnici Grada Bjelovara te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Nakon odmora i osvježenja biciklisti su nastavili put prema Vrbovcu.
 
Ljiljana Balažin
FOTO: Ljiljana Balažin

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content