Grad Bjelovar ostvario pravo na bespovratna financijska sredstva Ministarstva branitelja

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec u utorak je, 14. srpnja 2015. godine u Petrinji (Hrvatski dom – Pučko otvoreno učilište) s ministrom branitelja Predragom Matićem potpisao Ugovor o sufinanciranju projekta rješavanja pristupačnosti objektima osobama s invaliditetom FOTO: Grad Petrinja

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec u utorak je, 14. srpnja 2015. godine u Petrinji (Hrvatski dom – Pučko otvoreno učilište) s ministrom branitelja Predragom Matićem potpisao Ugovor o sufinanciranju projekta rješavanja pristupačnosti objektima osobama s invaliditetom.

Grad Bjelovar je među sedamnaest jedinica lokalne, područne i regionalne samouprave kojima je Ministarstvo branitelja odobrilo bespovratna financijska sredstva kojima će se sufinancirati pristupačnost objektima osobama s invaliditetom.

Grad Bjelovar je tako, temeljem potpisanog Ugovora, ostvario pravo na bespovratna financijska sredstva u iznosu od 157.000,00 kuna za ugradnju vertikalno podizne platforme u omladinskom domu u Bjelovaru, Trg Eugena Kvaternika 7a. Cjelokupna investicija iznosi 276.375,00 kuna.

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec u ime svih općina, gradova i županija zahvalio je Ministarstvu branitelja na realizaciji svih projekata i pri tome naglasio:

Rješavanjem pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom i uklanjanjem arhitektonskih prepreka i barijera, učinkovito i odgovorno uspostavljamo kvalitetan sustav cjelovite skrbi o osobama s invaliditetom. Ovim projektima gradimo socijalno društvo i osiguravamo određenu razinu dobrobiti svim građanima, a osobito vrlo ranjivim grupama, kao što su osobe s invaliditetom. 

Ljiljana Balažin
Fotografije ustupio: Grad Petrinja

Back to top