Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Grad Bjelovar nagrađuje najvrjednije zaposlenike

 

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak donio je Pravilnik o stimulacijama, dodacima na plaću i prekovremenom radu. Sa svojim suradnicima predstavio ga je na konferenciji za novinare u srijedu, 18. travnja 2018., u maloj gradskoj vijećnici. Pravilnikom se utvrđuju uvjeti i postupak za isplatu uvećane plaće na temelju ostvarenih iznimnih i natprosječnih rezultata rada službenika i namještenika Grada Bjelovara.

Gradonačelnik Hrebak predstavio je trinaest djelatnika koji će dobiti stimulaciju na plaći na temelju ostvarenih iznimnih i natprosječnih rezultata rada. Rad djelatnika praćen je od početka godine do travnja. Nagrađeni su iz različitih upravnih odjela. Posebno su istaknuti oni koji rade na poslovima legalizacije i izdavanja građevinskih dozvola, a radi kojih je Bjelovar treći grad u Hrvatskoj s obzirom na brzinu izdavanja, zatim oni koji rade na povlačenju novca iz europskih i nacionalnih fondova te na poslovima arhiva.

  • Ovo radimo jer ne pristajemo na uravnilovku. Treba dodatno nagraditi uspješne službenike i namještenike. Želimo poslati poruku i svima ostalima, koji nisu nagrađeni u prvom krugu isplate stimulacija, da se dodatno motiviraju jer u proračunu je predviđeno 200 000 kuna za nagrade, odnosno za vrijedne djelatnike. Primjerice, moram spomenuti da je Grad Bjelovar treći grad u Hrvatskoj s obzirom na brzinu izdavanja različitih dozvola, čime se iznimno ponosimo, a ljudi koji su tome pridonijeli trebaju biti i nagrađeni. Također, već smo smanjili broj djelatnika, a s godinama ćemo ih i dalje smanjivati, ali i propisno nagrađivati s obzirom na njihovu sposobnost i trud. Cilj je razbijati dogmu da su službenici uhljebi – istaknuo je gradonačelnik Dario Hrebak.

Prijedloge za isplatu stimulacija djelatnicima davat će pročelnici upravnih odjela, a o čemu će odlučiti gradonačelnik. U određenim slučajevima, gradonačelnik može sam predložiti i nagraditi određenoga djelatnika za izniman rad.

Osnova za donošenje pravilnika bila je Zakon o radu i Statut grada Bjelovara.

  • Stimulacija će se isplaćivati za rad na dodatnim poslovima, za rad na projektima, kao i za ostvarenje pozitivnog financijskog učinka za Gradsku upravu. Također, nagrađivat će se samostalnost i kreativnost te uspješno i pravovremeno rješavanje složenog predmeta, rekla je Željka Vizi, voditeljica odsjeka za naplatu i pravne poslove, ujedno i jedna od nagrađenih djelatnika.

Rad gradskih službenika mogu ocjenjivati i građani putem anketa Grada Bjelovara koje mogu ubaciti u sandučić u Gradskoj upravi.

  • Zahvaljujem se pročelniku Markovinoviću na nominaciji te gradonačelniku na dodjeli ove nagrade za koji je prvenstveno zaslužan cijeli tim, rekao je Siniša Kolesarić, nagrađeni iz Odjela komunalne djelatnosti i uređenje te dodao kako je do sada pristiglo oko 6500 zahtjeva za legalizaciju od kojih je 99% riješenih.

Uspješan u svom radu bio je i EU tim, a stimulaciju za rad dobila je Andrea Posarić, viša savjetnica za provedbu programa Europske Unije i međunarodnu suradnju.

  • U relativno kratko vremenskom periodu Gradu Bjelovaru osigurala sam oko 34 milijuna kuna iz Europskih fondova od kojih je više od 28 milijuna bespovratnog novca. Rad oko EU projekata razlikuje se od ostalih poslova u Gradskoj upravi jer zahtjeva puno kreativnosti, novih ideja, razrade, dugoročnih planiranja te nije posao koji se radi od 7 do 15 nego puno duže, rekla je Andrea Posarić i dodala kako se i ona zahvaljuje gradonačelniku na nagradi.

Među nagrađenima je i Željka Vukašinović, referentica koja je uz svoj posao pronašla vremena i gotovo sama uredila arhivu Gradske uprave i na taj način uštedila preko 20.000 kuna, koliko bi Grad izdvojio da je za taj posao angažirao privatnu tvrtku.

Na konferenciji za novinare gradonačelnik je istaknuo da će posebnom odlukom u sklopu Dana Grada nagrađivati i dugogodišnje, vjerne djelatnike koji odlaze u mirovinu.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content