Grad Bjelovar u suradnji s gradskim poduzećem Komunalac d.o.o. Bjelovar obilježio je EU Green Week, događanje Europske Komisije u svrhu promicanja zaštite okoliša na europskoj razini.

U okviru organiziranog Green Week Bjelovar provedene su aktivnosti:

  •  Posjeta reciklažnom dvorištu u Bjelovaru
  • Šetnja tržnicom u svrhu promocije Gradske tržnice Bjelovar
  • Predavanja „Gospodarenje otpadom jučer, danas, sutra“ i „Eko škole”

Reciklažno dvorište u Bjelovaru posjetilo je 200 djece školske dobi, učenici I. OŠ, II. OŠ, IV. OŠ i V.OŠ Bjelovar. Terenskim obilaskom pod vodstvom predstavnika Komunalca d.o.o. Bjelovar Josipe Grubić Đođo i Damira Bruića, te predstavnice Grada Bjelovara Anamarije Vnouček, učenici su imali priliku saznati kako se pravilno razvrstava otpad, što sve mogu od otpada predati u reciklažno dvorište, što se događa sa otpadom koji razvrstavamo na kućnom pragu i zelenim otocima te ostale informacije o sprječavanju nastanaka otpada i ponovnoj upotrebi predmeta.

U okviru aktivnosti „Šetnja tržnicom“ u svrhu promocije Gradske tržnice Bjelovar, tržnicu je posjetilo 250 djece predškolskog i školskog uzrasta iz Dječjih vrtića: „Bjelovar“, „Ciciban“, „Osmijeh“, „Pinokio“, i „Bubamara“, Obrta za dadilje: „Palčica“ i „Zvijezdice“, te učenici V. OŠ Bjelovar. Pod vodstvom predstavnice Komunalca d.o.o. Josipe Grubić Đođo, te predstavnica Grada Bjelovara Ivane Bekavac i Anamarije Vnouček, djeca su imala priliku prošetati gradskom tržnicom i naučiti o sezonskim proizvodima i lokalnim proizvođačima. Na kraju šetnje tržnicom organiziran je mini bjelovarski doručak čiji se sastojci mogu pronaći na tržnici, te podjela promotivnog materijala Green weeka, vrećice izrađene od reciklirane plastike, društvene igre, slikovnice i bojanke „Šetnja tržnicom“.

Na studijskom odjelu Narodne knjižnice Petar Preradović održana su predavanja „Gospodarenje otpadom jučer, danas, sutra“ predstavnice Komunalca d.o.o. Bjelovar Josipe Grubić Đođo i „Eko škole“- kako postati eko škola, predstavnica Obrtničke škole Bjelovar Kristine Vidak i Sanje Pinter.

Back to top