Osnovan Ured gradskih vijećnika

Grad Bjelovar je nedavno osnovao Ured gradskih vijećnika. Cilj je da vijećnici mogu primati građane u dogovorenim terminima i poslušati njihove probleme, pohvale, kritike i prijedloge.

– U cilju transparentnosti rada Grada Bjelovara, podizanja standarda demokratizacije te rada gradskih vijećnika u novoosnovanom Uredu gradskih vijećnika svaki će vijećnik, neovisno je li iz vladajuće ili oporbene stranke, moći primiti građane na razgovor. Ja se zahvaljujem vijećniku Igoru Crnomarriću koji je na sjednici Gradskoga vijeća dao prijedlog da se osigura svim gradskim vijećnicima jedna prostorija, odnosno ured kako bi nesmetano mogli primati stranke, odraditi nešto što im treba u radu gradskih vijećnika. Prvi će s radom početi Odbor za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji Grada Bjelovara. Ponavljam, svi gradski vijećnici će imati jednako pravo koristiti ovaj prostor na zadovoljstvo građana Grada Bjelovara – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

Vijećnik, ujedno i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji Grada Bjelovara Igor Crnomarić nije krio zadovoljstvo početkom rada Ureda gradskih vijećnika.

– Grad Bjelovar je osim vijećnicima omogućio i Odboru za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji Grada Bjelovara da primaju branitelje i da ih se usmjerava u ostvarivanju njihovih prava, da im jednostavno olakšamo, pogotovo u ovom trenutku kada izlazi novi Zakon o hrvatskim braniteljima i kada mnogi ne znaju što to točno znači. Dio toga Zakona već je stupio na snagu, ali dobar dio stupa tek početkom 2019. Ovim putem pozivam sve hrvatske branitelje da svake srijede mogu doći u Grad Bjelovar od 9 do 12 sati gdje će uvijek netko ih primiti kako bi im pomogli u ostvarivanju njihovih prava – objasnio je Crnomarić.

Svi građani zainteresirani za savjetovanje, mogu se telefonom javiti tajnici gradonačelnika za termin. Također, za nekoliko dana bit će objavljena i službena adresa elektroničke pošte Ureda gradskih vijećnika. Ured se u nalazi u zgradi Grada Bjelovara, na Trgu Eugena Kvaternika 2, na prvom katu u sobi broj 11.

Back to top