Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Grad poduzetnicima pomaže subvencioniranjem kamata

U veljači je objavljen novi Javni poziv za kreditiranje i subvencioniranje poduzetnika iz kreditne linije “Bjelovarski poduzetnik”. Cilj je pomoći poduzetnicima da lakše ostvare svoje poslovne ciljeve i razviju projekte.

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić posjetio tvrtku Travar MB d.o.o., koja se, nakon više od četiri desetljeća bavljenja preradom ljekovitog bilja, prvi put javila na gradski Javni poziv za sufinanciranje kamate. Vlasnica tvrtke Marija Blagojević kredit je podignula kako bi kupila vozila koja su joj potrebna u radu, a Grad će joj sufinancirati 2% kamate jer je riječ o proizvodnoj djelatnosti, objasnio je zamjenik Brajdić te je dodao kako se 1% kamate sufinancira za uslužnu djelatnost. Tom prilikom je pozvao sve tvrtke i poduzetnike da se jave jer je natječaj još otvoren. Istaknuo je da je Grad u četiri godine subvencionirao kamate za projekte u vrijednosti od 35 milijuna kuna. Osam gospodarstvenika se prijavilo na Javni poziv za tu kreditnu liniju, a Grad Bjelovar je subvencionirao više od 322 tisuće.

Ukupan kreditni fond u pet banaka iznosi 30 milijuna kuna, a do sada je utrošeno 7 milijuna. Tako su na raspolaganju ostala 23 milijuna kuna.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content