Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Predstavljen idejni projekt nove škole na sjeveru grada

Nova škola na sjevernom dijelu grada moći će smjestiti 600 učenika, a bit će područna škola 4. osnovne škole Bjelovar, rečeno je na predstavljanju idejnog projekta.

Gradonačelnik Dario Hrebak istaknuo je kako nije bio cilj graditi novu školu s novom administracijom, novim ravnateljem i stručnim osobljem, već rješavati problem jednosmjenske nastave i novom mrežom škola rasporediti učenike u više zgrada. Nova školska zgrada s dvoranom, prema procjeni, stajat će oko 48 milijuna kuna bez PDV-a, a potrebno je otkupiti još jedan dio zemljišta radi cestovne infrastrukture. Ovo je idealno vrijeme za takav projekt, smatra gradonačelnik, jer postoji prilika da se škola izgradi financiranjem putem Nacionalnoga plana za oporavak i otpornost za što se natječaj očekuje na ljeto, a do tada sve mora biti spremno.

Zamjenica gradonačelnik Valna Bastijančić Erjavec istaknula je višegodišnji trud i razgovore s nadležnim Ministarstvom kako bi se proširile postojeće škole te je, kaže, put do ovog dijela kada imamo idejni projekt za novu zgradu, veliki uspjeh. Dodaje kako, primjerice, Ministarstvo nije dopustilo proširenje 3. osnovne škole jer ne žele školske zgrade s više od 500 učenika.

Ravnatelj 4. osnovne škole Bjelovar Nikola Margetić nije skrivao oduševljenje projektom nove školske zgrade za koju smatra da će uvelike rasteretiti matičnu školu koja ima više od 800 učenika.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content