Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Europa u malom u Bjelovaru – osam predstavnika europskih veleposlanstava stiglo u Bjelovar na otvorenje izložbe “Uskrs u EU”

Oko 50 predmeta iz 27 zemalja, članica Europske unije, koji prikazuju različite običaje i tradiciju svake od tih država, mogu se vidjeti u Gradskom muzeju Bjelovar sve do 9. travnja.

Izložba “Uskrs u Europskoj uniji” otvorena je u prisustvu čak osam predstavnika veleposlanstava od koji je petero veleposlanika. Riječ je o slovačkom, švedskom, slovenskom, češkom, belgijskom, bugarskom, austrijskom i litvanskom veleposlanstvu, koja su, uz mnoga druga, ali brojne ustanove te pojedince, sudjelovala u stvaranju bjelovarske izložbe međunarodnoga karaktera. Izložbu je službeno otvorio zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić. Prisutnima u atriju Muzeja obratili su se i njegov ravnatelj Milan Pavlović te autorica izložbe, kustosica Marijana Dragičević. Gostima je tom prilikom predstavljena i naša najstarija pisanica iz 15. stoljeća, pronađena na lokalitetu Gudovac-Gradina, a koja se čuva u bjelovarskom Muzeju.

Prije svečanog otvorenja, veleposlanike i predstavnike veleposlanstava primio je gradonačelnik Dario Hrebak koji ih je potom proveo gradom i upoznao ih s povijesnim činjenicama, ali i brojnim gradskim projektima. Osim s parkom, koji je obnovljen nakon 30-ak godina, gradonačelnik se pohvalio i obnovom Doma kulture, budućeg suvremenog kazališta.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content