Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Bjelovarska djeca jedu domaće

Gradski projekt Bjelovarski doručak počeo je 2017. i od tad bjelovarski mališani u vrtićima i školama jedu domaće namirnice iz vrtova lokalnih OPG-ova.

Da je sve doista i domaće uvjerio se zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić, koji je obišao jedan od 20-ak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava uključenih u projekt. Riječ je o OPG-u Krce, koji u plastenicima uzgaja različite salate, rajčice, tikvice, rotkvice, brokulu, kelj, luk i mnoštvo drugog povrća te sve dostavlja u bjelovarske škole i vrtiće. Projekt Bjelovarski doručak, kaže vlasnik Davor Krce, omogućio mu je probijanje na lokalno tržište u čemu, ističe, ne bi uspio bez potpore Grada, a u tome se slaže i Nenad Horvat, vlasnik OPG-a Horvat, koji uglavnom proizvodi voće.

Zamjenik bjelovarskoga gradonačelnika Igor Brajdić istaknuo je kako je iznimno zadovoljan funkcioniranjem projekta te da nije cilj svega da djeca svaki dan jedu voće i povrće u školama, no kada je ono na jelovniku, cilj je da bude domaće i svježe.

Zadovoljstvo namirnicama koje jedu vrtićarci i osnovnoškolci nisu skrivali ni zdravstvena voditeljica Dječjeg vrtića Bjelovar Josipa Kaužljar Krmpotić te ravnatelj 4. osnovne škole Bjelovar Nikola Margetić.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content