Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Grad ponovno otvorio Javni poziv za sufinanciranje grijalica

U skladu s mjerama za pomoć ugostiteljima u vrijeme pandemije, koje je Grad donio prošle godine, ponovno je otvoren Javni poziv za kupnju grijalica na postojećim, proširenim ili novim ugostiteljskim terasama na području Grada Bjelovara.

Grad će subvencionirati 50% od ukupnog troška nabave grijalica, a najviše do 3.000,00 kuna bez PDV-a po ugostiteljskom objektu. Riječ je o potpori male vrijednosti, za što je u gradskom proračunu osigurano 80.000,00 kuna. Javnost je o tome izvijestio zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić, koji je dodao kako se na prošlogodišnji Poziv javilo tek pet ugostitelja, s obzirom da su ubrzo zatvoreni kafići i restorani radi pooštravanja epidemioloških mjera.

Treba napomenuti da su grijalice od velike pomoći u poslovanju ugostitelja općenito jer one znače otvorene terase za hladnijega vremena, ne samo u doba korone, već i u budućnosti. Novinarima su to potvrdili i ugostitelji Željka Abdić, koja se već javila na Javni poziv i kupila grijalice, ali i Franjo Božić koji će to tek učiniti. Istaknuli su kako će im pomoć Grada olakšati posao u ova teška vremena.

Podsjetimo, to nije jedina pomoć koju je Grad dao ugostiteljima. Već ranije ukinut je porez na potrošnju, a ugostitelji su do 30. lipnja oslobođeni i plaćanja za korištenje javne površine Gradu Bjelovaru za terase.

Prijave na Javni poziv za sufinanciranje grijalica traju do kraja ožujka.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content