Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Grad nastavlja s projektom “Djetinjstvo bez gladi”

Petu godinu zaredom Grad Bjelovar provodi projekt pod nazivom „Djetinjstvo bez gladi“, kojim se osiguravaju besplatni topli obroci u školama za djecu koja žive ili su u riziku od siromaštva. U školskoj godini 2020./2021. u projekt je uključeno 983-je djece iz svih pet bjelovarskih osnovnih škola, koje su partneri u projektu.

Za projekt, koji je financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), odobreno je 999.776,79 kn, što je, kao i prijašnjih godina, najveći mogući dobiveni iznos, rečeno je na konferenciji za novinare. Gradonačelnik Dario Hrebak istaknuo je kako se od početka projekta prije pet godina, nažalost, broj djece uključene u njega udvostručio te da je ovakav projekt prijeko potreban.

Voditeljica projekta Andrea Posarić dodala je da je prošle godine za besplatne obroke u našim školama na početku projekta bilo planirano 990 djece, no na kraju je taj broj porastao na njih 1064-ero. Ove godine planiran je 174.071 školski obrok, no očekuje se manji broj podijeljenih obroka radi situacije s pandemijom i nastave na daljinu. Inače, cijena školskog obroka iznosi 6,00 kuna, pri čemu se iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije financira iznos od 5,47 kuna. Razliku od 0,53 lipe financira Grad Bjelovar.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content