Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Novi vrtić u Gudovcu pred završetkom

Novi objekt Dječjeg vrtića Bjelovar u naselju Gudovac, bit će gotov za nekoliko dana, a početak rada planiran je za svibanj.

Već sada je pristiglo oko 50 zahtjeva za upis djece. Kapacitet novoga vrtića je za 60 mališana. Najmlađi će biti raspoređeni u tri odgojne skupine, dvije vrtićke i jedna jaslička. Nedavno je završen i natječaj za zapošljavanje sedmero odgojitelja. Plan je zaposliti još dvije spremačice, domara i zdravstvenog voditelja.

Kada se sve uredi, objekt će biti jedan od najsuvremenijih u Hrvatskoj, prema svim pedagoškim standardima. Treba istaknuti i da zgrada ima najvišu kategoriju energetskog certifikata. Da sve ide prema planu uvjerio se i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak koji je s ravnateljicom vrtića Annom Lauš i suradnicima obišao gradilište.

Podsjetimo, riječ je o projektu za koji je odobreno sufinanciranje iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u iznosu od 6.308.804,31 kn. Izgradnja vrtića, s opremanjem, stajat će oko 8 milijuna kuna. Grad Bjelovar će financirati razliku od oko 2 milijuna, no ona će vjerojatno biti i manja s obzirom da se, putem natječaja za sufinanciranje projekata, očekuje još oko 800 tisuća kuna iz Ministarstva regionalnog razvitka.

Podijeli s prijateljima!
Back to top