Održana prva sjednica Koordinacijskog odbora Grada Bjelovara Akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece”

Održana prva sjednica Koordinacijskog odbora Grada Bjelovara Akcije Gradovi i općine - prijatelji djece, 21. ožujka 2013., mala vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

U Gradskoj upravi u Bjelovaru je u četvrtak, 21. ožujka 2013. godine održana je prva sjednica Koordinacijskog odbora Grada Bjelovara akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece”.

Kako je naglasila zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara i predsjednica Koordinacijskog odbora Grada Bjelovara Akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece” Đurđica Ištef Benšić ova akcija želi poboljšati i uljepšati život djece i mladih.

Nositelji akcije su predstavnici Grada Bjelovara, vrtići, osnovne i srednje škole s područja Grada Bjelovara, Centar za socijalnu skrb Bjelovar, Obiteljski centar Bjelovarsko-bilogorske županije, Ordinacija Dr. Marija Čatipović, Opća bolnica Bjelovar, Policijska uprava Bjelovarsko-bilogorska te udruge čiji su korisnici djeca i mladi. Ciljevi su čuti glas djece i mladih, identificirati probleme i u većoj suradnji navedenih nositelja na lokalnoj razini dovesti do rješavanja problema. Isto tako, potrebno je stvoriti zajedništvo djece i odraslih u kreiranju programa za djecu i mlade, motivirati medije u edukaciji djece i prezentiranju ciljeva i rezultata njihovih aktivnosti te upoznati i implementirati Konvenciju UN-a o pravima djeteta među članove lokalne zajednice.

Izvedbeni plan ostvarivanja prava i potreba djece u Gradu Bjelovaru temeljit će se na dugoročnom programu mjera za podizanje kvalitete života djece i mladih, sukladno odluci o uključivanju Akciji “Gradovi i općine – prijatelji djece”.

Ljiljana Balažin i Inka ševerdija
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content