Gradonačelnik sa suradnicima posjetio Zatvor u Bjelovaru

Gradonačelnik sa suradnicima posjetio Zatvor u Bjelovaru

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa zamjenicom Đurđicom Ištef Benšić, te predsjednik Gradskog vijeća Grada Bjelovara Željko Maletić posjetili su u petak, 13. siječnja 2012. godine upravitelja Zatvora u Bjelovaru Dragu Ivančića i njegove suradnike, te zatvorenike Zatvora u Bjelovaru.

Čelnici Grada Bjelovara već tradicionalno posjećuju zatvorenike u bjelovarskom zatvoru na kraju stare ili na početku nove godine. Odraz je to i vrlo dobre suradnje Grada Bjelovara i Zatvora u Bjelovaru. Tako već desetak godina Grad Bjelovar u ljetnim mjesecima zatvorenike angažira na uništavanju ambrozije. Grad Bjelovar je sredinom prošle godine oslobodio Zatvor plaćanja komunalnog doprinosa za izgradnju prostorije za službenike pravosudne policije.

Tijekom 2011. godine u bjelovarskom Zatvoru izdržavalo je kaznu ili bilo u pritvoru 929 osoba (prosječno oko 110 zatvorenika).  Na dan posjeta bilo  je 132 zatvorenika, od kojih je 14 pritvorenika, 85 zatvorenika, 1 supletorno kažnjeni i 32 prekršajno kažnjena.

Ljiljana Balažin
FOTO: Ljiljana Balažin

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content