Grad Bjelovar nastavlja financirati Pučku kuhinju u Bjelovaru

Sastanak o financiranju i radu Caritasa Župe sv. Antuna Padovanskog i Pučke kuhinje u Bjelovaru

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa suradnicima je u četvrtak, 12. siječnja 2012. godine održao sastanak o financiranju i radu Caritasa Župe sv. Antuna Padovanskog i Pučke kuhinje u Bjelovaru.

Sastanku su, uz predstavnike Grada Bjelovara, nazočili i predstavnici Župe sv. Antuna Padovanskog gvardijan fra Tonio Vučemilović i fra Matija Koren te župnik fra Josip Vrbanec, ravnatelj Caritasa sa suradnicima Slavkom Prstecom i Dijanom Frančić Bertić.

Gradonačelnik Antun Kouršec je na početku pozdravio i zaželio dobrodošlicu novoj garnituri svećenika fratara Župe sv. Antuna Padovanskoga u Bjelovaru. Napomenuo je da je zabilježen dolazak prvih franjevaca u ovaj kraj prije 76 godina, te da ima 31 godina kako je osnovana Župa sv. Antuna Padovanskoga u Bjelovaru. Također je napomenuo da vjeruje u nastavak dobre suradnje, a posebno u projektu Pučke kuhinje.

Gradonačelnik je najavio da će od 1. veljače 2012. godine Grad Bjelovaru nastaviti financirati Pučku kuhinju kao i do sada. Financiranje se odnosi na topli obrok za oko 40 korisnika, plaću jedne osobe te režijske troškove Pučke kuhinje. To mjesečno iznosi oko 14 tisuća kuna.

Župnik fra Josip Vrbanec, ravnatelj Caritasa zahvalio se gradonačelniku na lijepim željama. Rekao je da je u okviru poslanja franjevačkog svećeničkog reda i pomoć socijalno ugroženim osobama. Zahvalio je Gradu Bjelovaru na potpori Pučke kuhinje i vjeruje u dobru suradnju i u buduće.

Ljiljana Balažin
FOTO: Ljiljana Balažin

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content