Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Svečano otvoren obnovljeni Gradski muzej Bjelovar

Ministar kulture Božo Biškupić u utorak je, 28. rujna 2010. godine, svečano otvorio obnovljenu zgradu Gradskoga muzeja Bjelovar i izložbu “Bjelovarska imena europske likovne umjetnosti: Vojin Bakić – Edo Murtić – Nasta Rojc – Ivo Friščić”.

Ministar Božo Biškupić čestitao je Gradu Bjelovaru i Gradskom muzeju na hrabrosti pri ulaženju u ovako veliki pothvat i zaželio da bjelovarski muzej postane poznat kao novi krapinski muzej. – U ovom prekrasnom prostoru zgrade stare 170 godina moći će se ponuditi raznovrsni sadržaji, a stvoreni su odlični uvjeti za zbrinjavanje vrijedne građe od prapovijesti do danas – rekao je, uz ostalo, ministar Božo Biškupić.

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec na otvorenju je izjavio da se ponosi Gradskim muzejom koji je bio i bit će središnje mjesto kulturnih zbivanja, simbol kulture i uljuđenosti Bjelovara i njegovih građana. Dodao je da su za rekonstrukciju muzeja angažirane bjelovarske tvrtke i stručnjaci, od izrade projekta, građevinskih radova, do nadzora.

Pozdravljajući visoke uzvanike i goste ravnatelj Mladen Medar govorio je o povijesti Gradskog muzeja Bjelovar.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content