Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Iako nema manifestacije, izložba u povodu Uskrsa će se održati

U povodu najvećeg kršćanskog blagdana – Uskrsa, Gradski muzej Bjelovar u suradnji s Gradom Bjelovarom i Turističkom zajednicom Bilogora-Bjelovar organizira međunarodnu izložbu „Uskrs u Europskoj uniji“.

Riječ je međunarodnoj izložbi koja će predstaviti uskršnje tradicije svih država članica. U središtu pozornosti i ovaj put bit će naša bjelovarska, ujedno i najstarija hrvatska pisanica iz 15. stoljeća. Eksponati na izložbi su izvorni, svaki je dopremljen iz svoje matične zemlje, a u stvaranje izložbe angažirana su brojna veleposlanstava, agencije, ali i pojedinci. Europa u malom u Gradskom muzeju Bjelovar doista će to i biti jer, uz mnoge predmete, na otvorenju 26. ožujka najavljen je i dolazak čak sedam veleposlanika. Izložbu su danas najavili i zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić, ravnatelj Muzeja Milan Pavlović te autorica izložbe i kustosica u Muzeju Marijana Dragičević. Tom prilikom, zamjenik Brajdić rekao je kako se manifestacija Pisanicom do Uskrsa ipak neće održati radi epidemioloških mjera koje su na snazi te da je najvažnije očuvati zdravlje svih nas.

Upravo uz strogo pridržavanje svih epidemioloških mjera, izložbu “Uskrs u Europskoj uniji” možete vidjeti od 26. ožujka do 9. travnja.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content