Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ministar Ćorić u Bjelovaru potpisao Ugovor za sufinanciranje sortirnice i dao dozvolu za novu bušotinu u Velikom Korenovu

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak, s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Tomislavom Ćorićem i direktorom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sinišom Kukićem, potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Izgradnja i opremanje postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpada Grada Bjelovara.

Još jedno je to zeleno svjetlo za bjelovarsku sortirnicu, u sklopu odlagališta otpada Doline, koju će uz naš grad koristiti i Grad Daruvar te okolne općine. Projekt je vrijedan 45.157.271,03 kn, a Fond je dodijelio 36,8 milijuna kuna u tu svrhu. Bjelovar će tako u budućnosti postati centar za gospodarenje otpadom u županiji, a zasigurno će imati i jedan od najboljih sustava gospodarenja otpadom u Hrvatskoj, ističe gradonačelnik Hrebak. Dodaje kako se puno radi na tom planu. Tako je već uloženo oko 6,5 milijuna kuna za drugo po redu reciklažno dvorište u gradu koje je otvoreno prošle godine, proširuje se odlagalište Doline što će stajati oko 5 milijuna kuna, nabavljaju se 22 tisuće spremnika za otpad vrijednih više od 5 milijuna kuna te je prijavljen na natječaj za sufinanciranje projekt kompostane težak oko 14 milijuna kuna. Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić istaknuo je zadovoljstvo činjenicom da je Bjelovar očito svjestan važnosti smanjenja ukupne proizvodnje otpada i količina nerecikliranog otpada koju je potrebno prepoloviti do 2023. godine, što se vidi, kaže, unaprjeđivanjem komunalne infrastrukture na svom području.

Ministar Ćorić čestitao je gradonačelniku na ambicijama i naporima da u svakom trenutku iskoristi potencijal Grada Bjelovara te ga je tom prilikom iznenadio i uručio mu Odluku o izdavanju dozvole za istraživanje geotermalnih voda u istražnom prostoru Korenovo. Time je odobreno bušenje još jedne bušotine u smislu iskorištavanja gospodarskog potencijala kojega pružaju geotermalne vode na području Bjelovara.

Podijeli s prijateljima!
Back to top