II. osnovna škola u programu Comenius

U srijedu, 15. prosinca 2010. godine gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa suradnicima primio je predstavnike II. osnovne škole Bjelovar na čelu s ravnateljicom Davorkom Bačeković-Mitrović.

Prijem se održao u maloj vijećnici Grada Bjelovara gdje je učiteljica Anita Vegh predstavila program Comenius.

II. osnovna škola Bjelovar jedna je od triju škola iz Hrvatske koja je ušla u međunarodni program Comenius Agencije za mobilnost i programe Europske unije i ostvarila vrijednu donaciju od 18 tisuća eura za projekt pod nazivom „Great minds“ (veliki umovi). Projekt se temelji na uspostavljanju suradnje između Irske, Poljske, Engleske, Španjolske i Hrvatske, tj. na međusobne studijske posjete učitelja i učenika ovih zemalja gdje izmjenjuju iskustva i promoviraju svoje nacionalne vrjednote. Zemlje predstavljaju svoju kulturnu baštinu i svoje poznate umjetnike i znanstvenike. Ulazak u ovaj program je i priznanje kvaliteti obrazovanja u II. osnovnoj školi.  Sredinom studenoga ove godine učiteljice Anita Vegh, voditeljica projekta i Andrea Tukša bile su na sedmodnevnom studijskom gostovanju u Irskoj. U travnju sljedeće godine planiran je posjet u Hrvatsku.

Gradonačelnik Antun Korušec, uz čestitke, kazao je da se uspjesima pojedinaca ili grupa ljudi koji su nešto vrijedno napravili pridaje nedovoljno pažnje. Ovim prijemom želio se zahvaliti učenicima te učiteljima II. osnovne škole koji sudjeluju u ovome projektu. To su, uz ravnateljicu Davorku Bačeković-Mitrović, učiteljice Anita Vegh, Andrea Tukša, Renata Pavlić, Ines Mihajlović te učitelj Goran Kruno Kukolj.

Učenik II. osnovne škole Marko Gorša  izradio je logo koji se službeno koristi za projekt „Great minds“. Na kraju prezentacije projekta prikazan je i kratki film koji je za ovaj projekt napravio učitelj Goran Kukolj s učenicima II. osnovne škole.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content